Persialainen rakkauskakku on erinomainen tarjottava juhlissa. Kakku on helppo leipoa ja se säilyy hyvin. Ja maku viekoittelee juhlijat.
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Päätyäkseen klassikoksi leivonnaisessa on yleensä oltava taivaallisen maun lisäksi hyvä tarina. Rakkauskakku sisältää erityisen romanttisen kertomuksen: Persialainen nainen rakastui tulenpalavasti prinssiin. Houkutellakseen hänet itselleen nainen leipoi mielitietylleen taianomaisen
kakun, joka sisälsi lemmenrohtoja.
Lopputuloksesta on kaksi eri versiota: Ensimmäisen mukaan kakun taika ei tepsinyt, nainen jäi itsekseen – ja söi koko kakun yksin. Toisen tarinan mukaan prinssi otti kakun vastaan, maistoi sitä ja rakastui kiihkeästi. Molemmat versiot tarinasta kuulostavat mainioilta, sillä kakun maku on huikaisevan hyvä.
Persialainen rakkauskakku sisältää mantelia, pistaasia ja appelsiinia. Kardemummalla ja ruusuvedellä maustettu leivonnainen hunnutetaan tomusokerikuorrutuksella ja koristellaan kuivatuilla ruusun terälehdillä ja pistaaseilla. Joissakin versioissa kakkuun käytetään myös sahramia, joka värjää taikinan komean oranssiksi. Näiden ylellisten ainesten yhdistelmästä sukeutuu kaunis kuivakakku.
Kakun kunniaksi voisi lausua useammankin ylistyksen, sillä se on helppo tehdä, säilyy pitkään ja herättää varmasti kiinnostusta juhlapöydässä. Ruusuvesi tuo kakkuun vienon, eksoottisen tuulahduksen. Rakkauskakku sopii niin äitienpäivään kuin ylppäripöytäänkin. Juhannuskakuksikin se on erinomainen valinta tuoreilla mansikoilla ja kermavaahdolla täydennettynä.
Rakkautta pursuava kakku on intensiivisen makuinen, joten sen voi leikata pieniksi paloiksi juhlapöytään odottamaan herkuttelijoita. Sen maku saa taatusti syöjät ihastumaan.
Persialainen rakkauskakku on erinomainen tarjottava juhlissa. Kakku on helppo leipoa ja se säilyy hyvin. Ja maku viekoittelee juhlijat.
Ruokatoimittajan 5 vinkkiä
1 Jos et löydä kaupasta mantelijauhoja, voit tehdä niitä myös itse. Hienonna kokonaiset mantelit teholeikkurissa hienonhienoksi jauheeksi.
2 Ruusuvesien mauissa on eroja. Valuta massaan ensin vähän ruusuvettä, maista ja lisää tarvittaessa. Jos et löydä ruusuvettä, voit jättää sen pois.
3 Älä paista liikaa. Uunien tehoissa on paljon eroja. Myös vuoan koko ja materiaali vaikuttavat paistoaikaan.
4 Jos kakkuun tulee keskelle kohoama, leikkaa se jäähtyneenä pois ja käännä kakku ympäri ennen kuorruttamista.
5 Jos et löydä kuivattuja ruusun terälehtiä, voit halutessasi korvata ne tuoreilla, syötävillä kukilla tai pakastekuivatuilla vadelmilla.
Kuorrutusta varten siivilöi tomusokeri. Sekoita siihen ruusuvesi ja vastapuristettua appelsiinimehua vähän kerrallaan. Voit käyttää myös sitruunamehua.
Töki kypsän, hieman jäähtyneen kakun pintaan reikiä. Valuta kakulle hitaasti kostutusta ja myöhemmin kuorrutusta.
vinkki!
Ruusuvettä voi olla hieman hankala löytää. Etsi isojen kauppojen leivontahyllyistä tai Lähi-idän ruokiin erikoistuneista kaupoista. Ruusuveden voi jättää myös pois, kakku maistuu hyvältä ilmankin.
Kuivattuja ruusunnuppuja myyvät luontaistuotekaupat, esimerkiksi Ruohonjuuri. Voit halutessasi korvata ne pakastekuivatuilla vadelmilla tai muilla syötävillä kukilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2