FABIAN BJORK
Sanna Kekäläinen
Makeat joulublondiet
noin 20 palaa
200 g valkosuklaata
200 g voita
1 ½ dl kidesokeria
½ dl fariinisokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl piparimaustetta
1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
1 dl kuivattuja karpaloita
4 kananmunaa
1. Ota suklaasta 50 g erikseen ja rouhi se. Laita sivuun. Rouhi myös loppu (150 g) valkosuklaa. Sulata voi kattilassa ja ota pois liedeltä. Lisää 150 g valkosuklaata. Anna suklaan sulaa.
2. Sekoita sokerit, jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää piparimauste, pähkinät, karpalot ja valkosuklaarouhe. Kääntele kuivat aineet voiseokseen. Lisää munat puuhaarukalla sekoittaen.
3. Kaada seos leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan (koko noin 24 x 28 cm).
4. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia. Peitä vuoka foliolla, jos pinta tummenee liikaa.
5. Leikkaa blondie pieniksi paloiksi. Tarjoa sellaisenaan tai koristele halutessasi sulatetulla valkosuklaalla, pähkinöillä ja kuivatuilla karpaloilla.
Valmistusaika: 15 min + paistamiseen ja jäähtymiseen 1 t
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 14,50 e
FABIAN BJORK
Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.
Photography: Reetta Pasanen
FABIAN BJORK
Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.
Photography: Reetta Pasanen
FABIAN BJORK
Mansikkainen masariinitorttu
Photography: Reetta Pasanen
Yrttinen juustokakku
Reetta Pasanen
Seljankukkafizz
Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.