Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Yhden astian reseptit ovat kiireisen pelastus. Paista lohi, perunat ja parsat samassa vuoassa uunissa ja tarjoa kyytipoikana skagenröraa. Toimii myös juhlavalla aterialla!

Yhden astian reseptit ovat kiireisen pelastus. Paista lohi, perunat ja parsat samassa vuoassa uunissa ja tarjoa kyytipoikana skagenröraa. Toimii myös juhlavalla aterialla!

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

25.5.2023

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Valmistetaan sukkelasti mehevää yhden vuoan lohi-parsaruokaa lounaaksi tai kesävieraille.

Sit­ruu­nais­ta uu­ni­loh­ta ja par­saa

20 min + uu­nis­sa 45 min . hel­poh­ko . noin 28,50 e

4 an­nos­ta

800 g pien­tä pe­ru­naa

2 + 2 rkl olii­vi­öl­jyä

600 g ruo­do­ton­ta lo­hi­fi­lee­tä

2 pien­tä val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

2 tl di­jo­nin­si­nap­pia

2 tl juok­se­vaa hu­na­jaa

800 g vih­re­ää par­saa

1 sit­ruu­nan mehu ja kuo­ri­raas­te

Tar­joi­luun:

ska­gen­rö­raa

1. Kuo­ri pe­ru­nat ja puo­li­ta tai loh­ko ne ta­sa­ko­koi­sik­si, pie­neh­köik­si pa­loik­si. Lai­ta lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyl­le uu­ni­pel­lil­le tai isoon uu­ni­vuo­kaan. Va­lu­ta pääl­le 2 rkl öl­jyä. Pais­ta 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 25 mi­nuut­tia. Kään­te­le pe­ru­noi­ta pais­ta­mi­sen ai­ka­na.

2. Leik­kaa lohi nel­jäk­si an­nos­pa­lak­si. Maus­ta hie­non­ne­tul­la val­ko­si­pu­lil­la, suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Si­ve­le pin­taan hie­man si­nap­pia ja va­lu­ta pääl­le hu­na­jaa.

3. Huuh­tai­se par­sat. Nap­sau­ta puu­mai­nen tyvi pois.

4. Ota pe­ru­na­pel­ti uu­nis­ta. Nos­ta pel­lil­le lo­hi­pa­lat ja par­sat. Va­lu­ta niil­le 2 rkl öl­jyä.

5. Las­ke uu­nin läm­pö 175 as­tee­seen. Jat­ka pais­ta­mis­ta 15–20 mi­nuut­tia, kun­nes lohi on vie­lä pu­ner­ta­vaa si­säl­tä. Voit ha­lu­tes­sa­si tar­kas­taa kyp­syy­den läm­pö­mit­ta­ril­la. Lohi on mel­kein kyp­sää mit­ta­rin osoit­ta­es­sa 42–46 as­tet­ta.

6. Ri­pot­te­le lo­hel­le sit­ruu­nan kuo­ri­raas­tet­ta ja pu­ris­ta pääl­le sit­ruu­na­me­hua. Tar­joa lohi ska­gen­rö­ran kans­sa.

Ska­gen­rö­ra

5 min . help­po . noin 5,50 e

4 an­nos­ta

½ pie­ni pu­na­si­pu­li

½ sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri ja mehu

200 g (kä­sin) kuo­rit­tu­ja kat­ka­ra­pu­ja

4 rkl täys­ma­jo­nee­sia

noin 2 rkl rans­kan­ker­maa

1 tl raas­tet­tua pi­par­juur­ta

3 rkl hie­non­net­tua til­liä

2 rkl hie­non­net­tua ruo­ho­si­pu­lia

suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Kuo­ri si­pu­li ja leik­kaa pie­nen­pie­nik­si pa­loik­si. Lai­ta maus­tu­maan sit­ruu­na­me­huun muu­ta­mak­si mi­nuu­tik­si.

2. Se­koi­ta jouk­koon ra­vut, ma­jo­nee­si, rans­kan­ker­ma, pi­par­juu­ri, yr­tit ja sit­ruu­nan kuo­ri. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

Yhden astian reseptit ovat kiireisen pelastus. Paista lohi, perunat ja parsat samassa vuoassa uunissa ja tarjoa kyytipoikana skagenröraa. Toimii myös juhlavalla aterialla!

Yhden astian reseptit ovat kiireisen pelastus. Paista lohi, perunat ja parsat samassa vuoassa uunissa ja tarjoa kyytipoikana skagenröraa. Toimii myös juhlavalla aterialla!

Kä­sit­te­le vih­reä par­sa näin

1 Huuh­tai­se par­sat ve­del­lä ja ta­put­te­le kui­vik­si keit­ti­ö­pyyh­keel­lä.

2 Ota par­saa mo­lem­mis­ta päis­tä kiin­ni. Tai­ta par­saa ja nap­sau­ta pois ko­vat ty­vet.

3 Vih­reä par­sa ei kai­paa kuo­ri­mis­ta, el­lei par­sa ole van­haa. Täl­löin ke­vyt kuo­ri­mi­nen pal­jas­taa me­he­väm­män si­suk­sen.

4 Par­san voi kä­si­tel­lä mo­nin eri ta­voin: keit­tä­mäl­lä, höy­ryt­tä­mäl­lä, pais­ta­mal­la tai gril­laa­mal­la. Par­sa mais­tuu mah­ta­val­ta myös raa­ka­na. Shei­vaa eli leik­kaa par­sas­ta ohui­ta vii­pa­lei­ta kuo­ri­ma­veit­sel­lä ja li­sää ne vaik­ka­pa sa­laat­tiin.

Lue Myös

Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.

Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.

Viola Minerva Virtamo

Valmista drinkkien pohjaksi punainen punajuuri-shrub

Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.

Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.

Viola Minerva Virtamo

Suussasulava porocarpaccio tarjoillaan paahdetun juurisellerin kanssa

Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.

Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.

Naurista kakkuun - mehevä maustekakku kuorrutetaan kahvikreemillä

Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.

Cocktail vaatii hieman valmisteluja, mutta on lopulta todella helppo valmistaa. Syksyinen punajuuri tuo shrub-drinkkiin sekä upean värin että makean maanläheisen maun.

Viola Minerva Virtamo

Valmista drinkkien pohjaksi punainen punajuuri-shrub

Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.

Suomalaishenkisen carpaccion herkullisuuden salaisuus on laadukkaassa riistalihassa ja aromikkaassa juurisellerissä. Ohueksi siivutetut liha ja juuriselleri yhdessä parmesaanin ja sitruunan kanssa ovat suussasulava yhdistelmä. Poron voi halutessaan korvata jollakin muulla riistalla.

Viola Minerva Virtamo

Suussasulava porocarpaccio tarjoillaan paahdetun juurisellerin kanssa

Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.

Väisty porkkanakakku – täältä tulee ihanan mausteinen ja täyteläinen nauriskakku! Makeahko nauris toimii erinomaisesti kerroskakussa yhdessä kahvi-kardemumma-kuorrutteen kanssa. Kakun koristelussa voi heittäytyä luovaksi, ja mikä parasta, kerros-kakun voi valmistaa juhlaillalliselle jo edellisenä päivänä.

Naurista kakkuun - mehevä maustekakku kuorrutetaan kahvikreemillä

Tomaattinen fenkoli-kalakeitto on hienostunut soppa

Viola Minerva Virtamo

Punajuuri-palster­nak­kag­ra­tiini on kermaisen pehmeä juuresvuoka

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Paistettu lohi pähkinä-yrttikuorrutteella on rentoa juhlaruokaa, joka syntyy vaivattomasti puolessa tunnissa. Pähkinä-yrttikuorrutetta on helppo varioida oman maun mukaan – saksanpähkinät voi vaihtaa vaikkapa hasselpähkinöihin ja lehtipersiljan korianteriin.

Paahdettu lohifile saa pähki­nä­kuor­ru­tuksen

Grillattu sriracha-broileri ja makeantahmeat grilliperunat sopivat rentojen kesäjuhlien pääruoaksi

3 x herkullinen kesätapas

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Maailman helpoin hillo puutar­ha­mar­joista

Grillattu sriracha-broileri ja makeantahmeat grilliperunat sopivat rentojen kesäjuhlien pääruoaksi

3 x herkullinen kesätapas

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.

Maailman helpoin hillo puutar­ha­mar­joista

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Tunnelma kuin englantilaisessa puutarhassa

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Tunnelma kuin englantilaisessa puutarhassa

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2