Kanelikeksipohja, sitruunainen jogurttitäyte ja päällä unikonsiemenillä pilkutettua hunajaa, ihanaa! Mikä parasta, tämä piiras valmistuu ilman uunia.
Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen
Sitruunainen jogurttipiiras
35 min + 4 t . helpohko . noin 12 e
12 palaa
200 g kanelikeksejä (esimerkiksi Bastogne)
75 g voita
Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl raastettua sitruunankuorta
2 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
Päälle:
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl unikonsiemeniä
Lisäksi:
marjoja ja hedelmiä, esimerkiksi passiohedelmää ja vadelmia
(syötäviä kukkia, mintunlehtiä)
1. Murskaa keksit. Sulata voi. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen vuoan (Ø noin 22 cm) pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
2. Tee täyte. Vatkaa tuorejuusto, jogurtti, sokerit ja sitruunankuori tasaiseksi sähkövatkaimella. Laita liivatelehdet likoamaan väljään, kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Puristele liivatteista vesi pois. Laita liivatteet sitruunamehuun ja sekoita, kunnes ne liukenevat. Lisää liivateseos muiden aineiden joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada seos vuokaan. Peitä kelmulla ja nosta viileään noin 4 tunniksi tai kunnes täyte on hyytynyt.
3. Yhdistä hunaja ja unikonsiemenet. Koristele piirakka marjoilla ja hedelmillä. Valuta päälle unikonsiemenhunajaa. Viimeistele halutessasi kukilla ja mintunlehdillä.
Kanelikeksipohja, sitruunainen jogurttitäyte ja päällä unikonsiemenillä pilkutettua hunajaa, ihanaa! Mikä parasta, tämä piiras valmistuu ilman uunia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2