Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Bolognesezoodles
15 min + 30 min . helppo . noin 18 e
8 pikkuannosta tai 4 pääruoka-annosta
4 pientä kesäkurpitsaa
2 rkl oliiviöljyä
Kastike:
2 valkosipulinkynttä
1 kesäsipuli varsineen
400 g broilerin- tai naudanjauhelihaa
2 rkl tomaattipyreetä
2 prk (yhteensä 800 g) kirsikkatomaatteja
2 tl balsamiviinietikkaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kuivattua basilikaa
½ tl mustapippuria myllystä
1 dl raastettua parmesaania
Tarjoiluun:
raastettua parmesaania, basilikanlehtiä
1. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Viipaloi kesäsipuli varsineen. Laita varret sivuun viimeistelyä varten. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää jauheliha ja paista siihen kaunis väri. Lisää tomaattipyree, kirsikkatomaatit ja viinietikka. Kiehauta seos ja vähennä lämpö miedohkolle. Lisää mausteet. Anna porista miedohkolla lämmöllä 30 minuuttia. Kääntele joukkoon parmesaaniraaste.
2. Leikkaa kesäkurpitsoista ohuita nauhoja spiraalileikkurilla, julienne-raudalla tai veitsellä. Pyöräytä nauhat nopeasti kuumalla pannulla öljyssä. Älä paista liikaa, ettei nauhoista tule liian löysiä.
3. Nosta kastiketta kurpitsoille. Viimeistele runsaalla raastetulla parmesaanilla ja basilikanlehdillä.
Viinivinkki!
Bolognese zoodlesien kanssa sopii mainiosti Vite Colte Rossofuoco Barbera d’Asti Biologico 2023, 16,49 e Alkosta.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ