Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Valmista pastan kaveriksi zoodlesit kesäkurpitsasta!

Tee herkullinen huijaus ja valmista bolognesen kaveriksi pastan sijaan kesäkur­pit­sa­nauhat. Zoodles eli zucchini noodles on sadonkorjuun ihana hitti maailmalta. Kastikkeeseen voi käyttää naudanjauhelihan asemesta broileria tai kasvipohjaista murua.

Bo­log­ne­se­zood­les

15 min + 30 min . help­po . noin 18 e

8 pik­ku­an­nos­ta tai 4 pää­ruo­ka-an­nos­ta

4 pien­tä ke­sä­kur­pit­saa

2 rkl olii­vi­öl­jyä

Kas­ti­ke:

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 ke­sä­si­pu­li var­si­neen

400 g broi­le­rin- tai nau­dan­jau­he­li­haa

2 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

2 prk (yh­teen­sä 800 g) kir­sik­ka­to­maat­te­ja

2 tl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

2 tl so­ke­ria

1 tl suo­laa

1 tl kui­vat­tua ba­si­li­kaa

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1 dl raas­tet­tua par­me­saa­nia

Tar­joi­luun:

raas­tet­tua par­me­saa­nia, ba­si­li­kan­leh­tiä

1. Kuo­ri ja vii­pa­loi val­ko­si­pu­lit. Vii­pa­loi ke­sä­si­pu­li var­si­neen. Lai­ta var­ret si­vuun vii­meis­te­lyä var­ten. Kuul­lo­ta si­pu­lei­ta pan­nul­la öl­jys­sä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää jau­he­li­ha ja pais­ta sii­hen kau­nis väri. Li­sää to­maat­ti­py­ree, kir­sik­ka­to­maa­tit ja vii­nie­tik­ka. Kie­hau­ta seos ja vä­hen­nä läm­pö mie­doh­kol­le. Li­sää maus­teet. An­na po­ris­ta mie­doh­kol­la läm­möl­lä 30 mi­nuut­tia. Kään­te­le jouk­koon par­me­saa­ni­raas­te.

2. Leik­kaa ke­sä­kur­pit­sois­ta ohui­ta nau­ho­ja spi­raa­li­leik­ku­ril­la, ju­lien­ne-rau­dal­la tai veit­sel­lä. Pyö­räy­tä nau­hat no­pe­as­ti kuu­mal­la pan­nul­la öl­jys­sä. Älä pais­ta lii­kaa, et­tei nau­hois­ta tule lii­an löy­siä.

3. Nos­ta kas­ti­ket­ta kur­pit­soil­le. Vii­meis­te­le run­saal­la raas­te­tul­la par­me­saa­nil­la ja ba­si­li­kan­leh­dil­lä.

Vii­ni­vink­ki!

Bo­log­ne­se zood­le­sien kans­sa so­pii mai­ni­os­ti Vite Col­te Ros­so­fuo­co Bar­be­ra d’As­ti Bi­o­lo­gi­co 2023, 16,49 e Al­kos­ta.