Artikkeli

Ruo­ka­oh­jeet Suvi Rüster ku­vaus­suun­nit­te­lu Tea Hon­ka­sa­lo ku­vat Mart­ti Jär­vi

Leivo herkulliset chai-keksit!

Chai-kekseissä maistuvat joulupiparin ihanat mausteet, mutta rakenteeltaan keksit muistuttavat pehmeän rapeita cookieseja. Pikkuleivät koristellaan pannulla paahdetuilla mantelilastuilla, jotka antavat hienostunutta aromikkuutta.

Chai-kek­sit

35 min . help­po . 8 e

noin 30 kek­siä

150 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

1 ½ dl so­ke­ria

¾ dl tum­maa sii­rap­pia

4 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

4 tl chai-maus­te­se­os­ta

Chai-maus­te­se­os:

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 tl ka­ne­lia

1 tl kar­de­mum­maa

½ tl in­ki­vää­riä

¼ tl nei­lik­kaa

¼ tl mus­ta­pip­pu­ria

Kuor­ru­tus:

2 dl to­mu­so­ke­ria

1–2 rkl vet­tä

Li­säk­si:

½ dl man­te­li­las­tu­ja

1. Se­koi­ta chai-maus­te­se­ok­sen ai­nek­set kes­ke­nään.

2. Vat­kaa peh­meä voi, so­ke­ri ja sii­rap­pi kuoh­ke­ak­si. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää tai­ki­nan jouk­koon. Se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si.

3. Muo­toi­le tai­ki­nas­ta kak­si noin 6 cm le­ve­ää ja 1 cm:n pak­suis­ta tan­koa lei­vin­pa­pe­rin pääl­le uu­ni­pel­lil­le. Jätä tan­ko­jen vä­liin ko­ho­a­mis­va­raa.

4. Kyp­sen­nä 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 15 mi­nuut­tia. Leik­kaa heti uu­nis­ta ot­ta­mi­sen jäl­keen vi­noik­si vii­pa­leik­si. An­na jääh­tyä rau­has­sa, jol­loin kek­sit ra­peu­tu­vat.

5. Se­koi­ta kuor­ru­tuk­sen ai­nek­set kes­ke­nään kul­hos­sa. Va­lu­ta kuor­ru­tus­ta jääh­ty­neil­le kek­seil­le. Ko­ris­te­le vie­lä ha­lu­tes­sa­si kui­val­la kuu­mal­la pan­nul­la paah­de­tuil­la man­te­li­las­tuil­la. An­na kuor­rut­teen jäh­met­tyä.

Vink­ki!

Leik­kaa kek­sit heti kuu­ma­na vii­pa­leik­si, sil­lä ne ra­peu­tu­vat no­pe­as­ti uu­nis­ta ot­ta­mi­sen jäl­keen, jol­loin nii­tä on vai­kea lei­ka­ta siis­tis­ti.

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirje