Ruokaohjeet Suvi Rüster kuvaussuunnittelu Tea Honkasalo kuvat Martti Järvi
Chai-keksit
35 min . helppo . 8 e
noin 30 keksiä
150 g huoneenlämpöistä voita
1 ½ dl sokeria
¾ dl tummaa siirappia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 tl chai-mausteseosta
Chai-mausteseos:
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
½ tl inkivääriä
¼ tl neilikkaa
¼ tl mustapippuria
Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
1–2 rkl vettä
Lisäksi:
½ dl mantelilastuja
1. Sekoita chai-mausteseoksen ainekset keskenään.
2. Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
3. Muotoile taikinasta kaksi noin 6 cm leveää ja 1 cm:n paksuista tankoa leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä tankojen väliin kohoamisvaraa.
4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Leikkaa heti uunista ottamisen jälkeen vinoiksi viipaleiksi. Anna jäähtyä rauhassa, jolloin keksit rapeutuvat.
5. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään kulhossa. Valuta kuorrutusta jäähtyneille kekseille. Koristele vielä halutessasi kuivalla kuumalla pannulla paahdetuilla mantelilastuilla. Anna kuorrutteen jähmettyä.
Vinkki!
Leikkaa keksit heti kuumana viipaleiksi, sillä ne rapeutuvat nopeasti uunista ottamisen jälkeen, jolloin niitä on vaikea leikata siististi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ