Artikkeli

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Marmoroitu luumujuustokakku sopii joulukauteen

Rommitilkalla maustettu luumusose marmoroi ja maustaa juustokakun joulun aikaan sopivaksi. Täytteen ainekset sekoitetaan kulhossa ilman turhaa vatkaamista – näin täytteeseen ei muodostu turhaan ilmakuplia ja lopputuloksesta tulee kauniin tasainen.

Mar­mo­roi­tu luu­mu­juus­to­kak­ku

1 h 15 min + te­key­ty­mi­nen 2 h . mel­ko help­po . 18 e

8–10 an­nos­ta

200 g pi­par­kak­ku­ja

100 g su­la­tet­tua voi­ta

Täy­te:

400 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

150 g rans­kan­ker­maa

1 ½ dl so­ke­ria

4 ka­nan­mu­naa

1 tl va­nil­ja-aro­mia

1 tl ka­ne­lia

½ dl luu­mu­mar­me­la­dia

½ dl rom­mia

1. Murs­kaa pi­par­ka­kut pie­nik­si mu­ruik­si esi­mer­kik­si sul­jet­ta­vas­sa pa­kas­te­pus­sis­sa kau­li­mel­la pai­ne­le­mal­la. Se­koi­ta kul­hos­sa su­la­tet­tu voi ja pi­par­kak­ku­mu­ru.

2. Ase­ta ir­to­poh­ja­vuo­an (Ø 22 cm) poh­jan ja reu­no­jen vä­liin lei­vin­pa­pe­ri. Kiin­ni­tä reu­nat tiu­kas­ti. Pai­ne­le pi­pa­ri­se­os vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le. Nos­ta vuo­ka jää­kaap­piin täyt­teen teon ajak­si.

3. Kuu­men­na uu­ni 175-as­tei­sek­si. Se­koi­ta kul­hos­sa tuo­re­juus­to, rans­kan­ker­ma ja so­ke­ri. Li­sää ka­nan­mu­nat yk­si­tel­len, se­koi­ta ta­sai­sek­si. Maus­ta va­nil­ja-aro­mil­la ja ka­ne­lil­la. Kaa­da täy­te pi­pa­ri­poh­jal­le.

4. Se­koi­ta luu­mu­mar­me­la­di ja rom­mi kul­hos­sa. Nos­te­le luu­mu­so­se­no­ka­rei­ta täyt­teen pääl­le. Vedä no­ka­rei­ta edes­ta­kai­sin esi­mer­kik­si cock­tail­ti­kul­la niin, et­tä ne hie­man le­vi­ä­vät täyt­teen jouk­koon ja mar­mo­roi­vat pin­nan.

5. Kyp­sen­nä kak­kua uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 45 mi­nuut­tia. An­na ka­kun jääh­tyä vuo­as­sa ja nos­ta jää­kaap­piin te­key­ty­mään vä­hin­tään pa­rik­si tun­nik­si, mie­lel­lään seu­raa­vaan päi­vään.

6. Ir­ro­ta kak­ku vuo­as­ta ja nos­ta tar­joi­lu­lau­ta­sel­le.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ