Paista ranskalaiset krepit ja tarjoa niiden kanssa nopeasti valmistuvaa omenahilloketta.
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Kanelikrepit ja omenahilloke
30 min + 30 min . helppo . noin 8 e
4–6 annosta
50 g voita sulatettuna
3 kananmunaa
3 dl kaura- tai lehmänmaitoa
2 ½ dl vehnäjauhoja
¼ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
Paistamiseen:
voita
Omenahilloke:
15 min + 5 min
noin 5 dl valmista hilloketta
500 g happamahkoja omenoita
3 rkl vettä
2 dl fariinisokeria
1 rkl kanelia
½ tl kardemummaa
2 rkl sitruunamehua
1. Sulata voi. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää puolet maidosta, jauhot, suola, vaniljasokeri, kaneli ja voisula. Sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia.
2. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Laita kattilaan omenanpalat, vesi, fariinisokeri, kaneli ja kardemumma. Keitä seosta, kunnes omenat ovat pehmenneet (5–8 min). Mausta sitruunamehulla.
3. Paista taikinasta ohuita kreppejä voissa kuumalla pannulla. Tarjoa omenahillokkeen kanssa.
Vinkki: Laita taikina pulloon tai kannuun. Siitä on helppoa ja siistiä kaataa pieni määrä taikinaa pannulle.
Paista ranskalaiset krepit ja tarjoa niiden kanssa nopeasti valmistuvaa omenahilloketta.
vinkki!
Hilloketta tulee ohjeella enemmän kuin kreppeihin tarvitaan, joten pakasta loput hillokkeesta pieniin annospusseihin ja tarjoa jogurtin tai puuron kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2