Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Paahdettu valkosuklaa-puolukkakakku
2 h + tekeytyminen 4–6 h . haastava . 30 e
12–15 annosta
Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g sulatettua voita
Voiteluun:
2 tl margariinia
3 rkl korppujauhoja
Puolukkamousse:
2 liivatelehteä
200 g sulatettua pakastepuolukkaa
250 g mascarponea
1 dl sokeria
1 limetin mehu ja raastettu kuori
2 dl kuohukermaa
Paahdettu valkosuklaakuorrutus:
300 g valkosuklaata
3 dl kuohukermaa
Kinuski:
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 rkl voita
ripaus suolaa
Koristeeksi:
fudge-makeisia, macaron-leivoksia, puolukkaa, tuoretta rosmariinia
1. Aseta leivinpaperiarkki irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään kulhossa. Nostele muna-sokerivaahdon joukkoon jauhoseos ja sulatettu voi vuorotellen nuolijalla nostellen. Kaada taikina kakkuvuokaan.
3. Paista 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes kakku hieman irtoilee vuoan reunoilta. Varmista kypsyys vielä cocktailtikulla. Pistä cocktailtikku kakkupohjaan: jos taikinaa ei tartu tikkuun, on kakku kypsä. Anna kakkupohjan jäähtyä vuoassa puolisen tuntia. Irrota kakku vuoasta leikkuulaudalle.
4. Laita puolukkamoussen liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 5 minuutiksi. Valuta sulaneet puolukat siivilässä ja kippaa kulhoon. Lisää mascarpone, sokeri ja hyvin pestyn limetin raastettu kuori. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Nostele puolukkaseokseen. Kuumenna limetin mehu. Purista joukkoon liivatelehdet ja sekoittele, kunnes liivatteet ovat sulaneet. Kaada liivateseos ohuena nauhana puolukkamousseen koko ajan sekoitellen.
5. Leikkaa kakku sahalaitaisella veitsellä kolmeen osaan. Kokoa kakku irtopohjavuokaan, jossa kakkupohja leivottiin. Aseta irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin leivinpaperiarkki. Nosta kuperaksi kohonnut päällimmäinen kakkulevy vuokaan alimmaiseksi leikkuupinta ylöspäin. Levitä päälle puolet puolukkamoussesta. Nosta päälle keskimmäinen kakkulevy, täytä lopulla moussella. Aseta täytteen päälle kolmas kakkulevy. Nosta kakkuvuoka peitettynä jääkaappiin tekeytymään vähintään 4 tunniksi.
6. Valmista kuorrutus. Asettele valkosuklaalevyt uunivuokaan vieri viereen. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes suklaa on kauniin ruskeaa. Valvo paahtumista, sillä suklaa palaa nopeasti.
7. Kaada valkosuklaa kulhoon. Kuumenna kuohukerma ja lisää suklaasulan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Nosta jääkaappiin jäähtymään vähintään pariksi tunniksi. Vatkaa kuohkeaksi.
8. Valmista kinuski. Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Keitä hiljalleen poristen noin 6 minuuttia, kunnes seos on kinuskimaista. Sekoita joukkoon voi ja ripaus suolaa. Anna jäähtyä jääkaapissa vähintään tunnin.
9. Nosta kakku tarjoiluvadille. Tasoita kakun reunat veitsellä, jos moussea on pursunut reunojen yli. Levitä kakun päälle ja reunoille valkosuklaakuorrutusta. Valuta kakun päälle lähelle reunaa kinuskia niin, että se valuu reunoilta.
10. Koristele fudge-makeisilla, macaroneilla, tuoreella rosmariinilla ja puolukoilla.
Vinkki!
Voit valmistaa valkosuklaakuorrutteen ja kinuskikastikkeen jääkaappiin tekeytymään yhtä aikaa täytetyn kakun kanssa, jolloin kakun viimeistely käy helposti.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2