Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Rapea mustikka-suklaapiirakka
20 min . helppo . 14 e
4 annosta
100 g tummaa tai maitosuklaata
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
100 g voita tai margariinia
1 dl mustikoita
Täyte:
1 dl kuohukermaa
200 g turkkilaista jogurttia
2–3 rkl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
5 dl tuoreita marjoja
1. Rouhi suklaa. Sekoita kulhossa sokeri, fariinisokeri, jauhot ja kaurahiutaleet. Lisää voi ja sekoita murumaiseksi.
2. Kuumenna valurautapannu tai muurikkapannu grillissä. Lisää pannulle taikina ja paista keskilämmöllä sekoitellen 5 minuuttia. Tasoita pinta. Lisää mustikat ja suklaarouhe. Kun suklaa on sulanut, nosta pannu grillistä.
3. Vaahdota kerma. Sekoita jogurtti, sokeri ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. Nostele joukkoon kermavaahto.
4. Nostele jogurttiseosta hieman jäähtyneen mustikkapiirakan päälle. Viimeistele tuoreilla marjoilla.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ