Artikkeli

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Rapea mustikka-suklaapiirakka paistetaan valurau­ta­pan­nussa tai muurikassa

Valurau­ta­pan­nussa tai muurikassa kypsyvästä piirakkapohjasta tulee keksimäisen rapea ja herkullinen muutamassa minuutissa. Aineksia kannattaa sekoitella kypsennyksen aikana ahkerasti kuumalla pannulla, etteivät ne kärähdä. Tarvittaessa lisää pannulle rypsiöljyä. Tuoreet mustikat ja suklaa lisätään vasta kypsälle piirakkapohjalle.

Ra­pea mus­tik­ka-suk­laa­pii­rak­ka

20 min . help­po . 14 e

4 an­nos­ta

100 g tum­maa tai mai­to­suk­laa­ta

1 dl so­ke­ria

1 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl kau­ra­hiu­ta­lei­ta

100 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 dl mus­ti­koi­ta

Täy­te:

1 dl kuo­hu­ker­maa

200 g turk­ki­lais­ta jo­gurt­tia

2–3 rkl so­ke­ria

1 sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

5 dl tuo­rei­ta mar­jo­ja

1. Rou­hi suk­laa. Se­koi­ta kul­hos­sa so­ke­ri, fa­rii­ni­so­ke­ri, jau­hot ja kau­ra­hiu­ta­leet. Li­sää voi ja se­koi­ta mu­ru­mai­sek­si.

2. Kuu­men­na va­lu­rau­ta­pan­nu tai muu­rik­ka­pan­nu gril­lis­sä. Li­sää pan­nul­le tai­ki­na ja pais­ta kes­ki­läm­möl­lä se­koi­tel­len 5 mi­nuut­tia. Ta­soi­ta pin­ta. Li­sää mus­ti­kat ja suk­laa­rou­he. Kun suk­laa on su­la­nut, nos­ta pan­nu gril­lis­tä.

3. Vaah­do­ta ker­ma. Se­koi­ta jo­gurt­ti, so­ke­ri ja hy­vin pes­tyn sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri. Nos­te­le jouk­koon ker­ma­vaah­to.

4. Nos­te­le jo­gurt­ti­se­os­ta hie­man jääh­ty­neen mus­tik­ka­pii­ra­kan pääl­le. Vii­meis­te­le tuo­reil­la mar­joil­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ