Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Yhden pannun gnocchit pinaattikermassa

Kokkaa arjessa yhden pannun taktiikalla eli kypsennä gnocchit suoraan kastikkeessa. Sitruuna ja pinaatti antavat raikkaan, keväisen maun palleroille.

Yh­den pan­nun gnoc­c­hit pi­naat­ti­ker­mas­sa

15 min . help­po . 6,5 e

2 an­nos­ta

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 rkl ryp­si­öl­jyä

1 pss (500 g) gnoc­c­he­ja

1 pss (150 g) pa­kas­te­pi­naat­tia

2 dl ker­maa (kuo­hu-, ruo­ka- tai kau­ra­ker­maa)

1 dl raas­tet­tua par­me­saa­nia

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

Tar­joi­luun:

raas­tet­tua par­me­saa­nia, raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

1. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­li. Pais­ta se pan­nul­la öl­jys­sä kyp­säk­si. Kaa­da pan­nul­le ker­ma ja an­na sen kie­hah­taa. Li­sää koh­mei­nen pi­naat­ti ja sen su­laa.

2. Li­sää pan­nul­le gnoc­c­hit. Kie­hau­ta seos ja vä­hen­nä läm­pö kes­ki­läm­möl­le. Kei­tä kan­nen al­la 2–5 mi­nuut­tia, kun­nes gnoc­c­hit ovat kyp­siä.

3. Se­koi­ta jouk­koon par­me­saa­ni ja sit­ruu­na­me­hu. Vii­meis­te­le ha­lu­tes­sa­si raas­te­tul­la par­me­saa­nil­la ja sit­ruu­nan kuo­ri­raas­teel­la.