Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Kurpitsainen toscakakku
hieman työläs . 25 min + 1 t 30 min . noin 13 e
10–12 palaa
200 g huoneenlämpöistä voita
3 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl kuivattua inkivääriä
4 dl kurpitsasosetta (ohje alla)
2 tl vaniljatahnaa tai vaniljasokeria
Kuorrutus:
100 g voita
1 ½ dl tummaa siirappia
1 ½ dl kuohukermaa
150 g pähkinöitä
1. Tee taikina. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja vaniljatahnalla maustettua kurpitsasosetta voivaahtoon.
2. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22–25 cm) pohjalle. Kaada taikina vuokaan.
3. Paista kakkua 200-asteisen uunin alatasolla 45–55 minuuttia.
4. Tee kuorrutus. Laita voi, siirappi, kuohukerma ja suurin osa pähkinöistä kattilaan. Keitä sekoitellen noin 10 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu hieman. Ota kattila pois liedeltä. Anna kuorrutuksen jäähtyä sen verran, että se on tanakkaa, mutta kuitenkin vielä levittyvää. Levitä toscakuorrutus kakun päälle. Viimeistele lopuilla pähkinöillä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta jääkaappiin, kunnes kuorrutus on jähmettynyt.
Kurpitsasose
helppo . 15 min + 30 min . noin 3 e
noin 4 dl valmista sosetta
700 g kurpitsaa (noin 550 g kuorittuna)
2 tl rypsiöljyä
1. Kuori ja pilko kurpitsa. Pyöräytä palat öljytilkassa.
2. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmeää. Soseuta sauvasekoittimella.
Vinkki!
Jos haluat leivonnaisiin intensiivisen, vaniljaisen maun, niin käytä vaniljatahnaa vaniljasokerin tilalla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2