Tuttu kakku, uusi maku. Kardemumma, kaneli ja omena tuovat klassiseen porkkanakakkuun uutta ytyä. Ohje sivulla 92.
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Porkkana-omenakakku
20 min + 1,5 t . hieman työläs . noin 11 e
12 palaa
3 dl porkkanaraastetta (noin 3 keskikokoista porkkanaa)
1 dl omenaraastetta (noin 1–2 pientä kotimaista omenaa)
200 g huoneenlämpöistä voita
3 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 ½ tl jauhettua kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
Kuorrutus:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl (noin 45 g) huoneenlämpöistä voita
2 dl tomusokeria
Koristeluun:
syötäviä kukkia, pähkinöitä
1. Kuori porkkanat ja omenat. Raasta ne. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi sähkö-vatkaimella. Lisää munat joukkoon yksitellen samalla vatkaten.
2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja porkkana-omenaseosta voivaahtoon. Kääntele puuhaarukalla sekaisin.
3. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Leikkaa ylimääräinen paperi pois. Kaada taikina vuokaan.
4. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45–55 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla: jos siihen ei tartu kakusta taikinaa, kakku on kypsä. Anna kypsän kakun tasaantua noin 15 minuuttia. Irrota vuoka. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
5. Tee kuorrutus. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Lisää voi ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Pursota tai levitä lastalla kuorrutusta kakulle. Koristele halutessasi kukilla ja pähkinöillä.
Viinivinkki!
Omena-porkkanakakun parina testaa tätä viiniä: Verduzzo delle Venezie 2023, 11,79 e.
Tuttu kakku, uusi maku. Kardemumma, kaneli ja omena tuovat klassiseen porkkanakakkuun uutta ytyä. Ohje sivulla 92.
viini-vinkki!
Paahdetut porkkanat ja fetavaahto: Zenato Lugana San Benedetto 2024, 18,98 e.
viini-vinkki!
Lehtipihvi, kantarellivoi, ja pavut: Tenuta delle Terre Nere Etna Rosso 2023, 31,95 e.
Sadonkorjuun maut
* Paahdetut porkkanat ja fetavaahto
* Bolognesezoodles
* Lehtipihvi, kantarellivoi ja ranskalaiset pavut
* Omena-porkkanakakku
vinkki!
vvvvvv ccccccc cccccc
viini-vinkki!
Bolognese zoodles: Vite Colte Rossofuoco Barbera d’Asti Biologico 2023, 16,49 e.
vinkki!
Tee pienistä porkkananlehdistä maukas pesto. Voit käyttää joko pelkkiä porkkananlehtiä tai lisätä joukkoon puolet basilikaa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ