Artikkeli
Tuttu kakku, uusi maku. Kardemumma, kaneli ja omena tuovat klassiseen porkkanakakkuun uutta ytyä. Ohje sivulla 92.

Tuttu kakku, uusi maku. Kardemumma, kaneli ja omena tuovat klassiseen porkkanakakkuun uutta ytyä. Ohje sivulla 92.

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Porkkanakakun uusi versio

Tuttu kakku, uusi maku. Kardemumma, kaneli ja omena tuovat klassiseen porkkanakakkuun uutta ytyä.

Pork­ka­na-ome­na­kak­ku

20 min + 1,5 t . hie­man työ­läs . noin 11 e

12 pa­laa

3 dl pork­ka­na­raas­tet­ta (noin 3 kes­ki­ko­kois­ta pork­ka­naa)

1 dl ome­na­raas­tet­ta (noin 1–2 pien­tä ko­ti­mais­ta ome­naa)

200 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

3 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

3 ka­nan­mu­naa

3 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

2 tl ka­ne­lia

1 ½ tl jau­het­tua kar­de­mum­maa

1 rkl va­nil­ja­so­ke­ria

Kuor­ru­tus:

300 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

3 rkl (noin 45 g) huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

2 dl to­mu­so­ke­ria

Ko­ris­te­luun:

syö­tä­viä kuk­kia, päh­ki­nöi­tä

1. Kuo­ri pork­ka­nat ja ome­nat. Raas­ta ne. Vat­kaa voi ja so­ke­ri vaah­dok­si säh­kö-vat­kai­mel­la. Li­sää mu­nat jouk­koon yk­si­tel­len sa­mal­la vat­ka­ten.

2. Se­koi­ta jau­hot, lei­vin­jau­he ja maus­teet kes­ke­nään. Li­sää vuo­ro­tel­len jau­ho­se­os­ta ja pork­ka­na-ome­na­se­os­ta voi­vaah­toon. Kään­te­le puu­haa­ru­kal­la se­kai­sin.

3. Pin­go­ta ir­to­poh­ja­vuo­an (hal­kai­si­ja noin 24 cm) poh­jal­le lei­vin­pa­pe­ri. Leik­kaa yli­mää­räi­nen pa­pe­ri pois. Kaa­da tai­ki­na vuo­kaan.

4. Pais­ta 175-as­tei­sen uu­nin ala­ta­sol­la 45–55 mi­nuut­tia. Ko­kei­le kyp­syys ti­kul­la: jos sii­hen ei tar­tu ka­kus­ta tai­ki­naa, kak­ku on kyp­sä. An­na kyp­sän ka­kun ta­saan­tua noin 15 mi­nuut­tia. Ir­ro­ta vuo­ka. An­na jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si.

5. Tee kuor­ru­tus. Not­kis­ta tuo­re­juus­to säh­kö­vat­kai­mel­la. Li­sää voi ja so­ke­ri. Se­koi­ta ta­sai­sek­si. Pur­so­ta tai le­vi­tä las­tal­la kuor­ru­tus­ta ka­kul­le. Ko­ris­te­le ha­lu­tes­sa­si ku­kil­la ja päh­ki­nöil­lä.

Vii­ni­vink­ki!

Ome­na-pork­ka­na­ka­kun pa­ri­na tes­taa tätä vii­niä: Ver­duz­zo del­le Ve­ne­zie 2023, 11,79 e.

Tuttu kakku, uusi maku. Kardemumma, kaneli ja omena tuovat klassiseen porkkanakakkuun uutta ytyä. Ohje sivulla 92.

Tuttu kakku, uusi maku. Kardemumma, kaneli ja omena tuovat klassiseen porkkanakakkuun uutta ytyä. Ohje sivulla 92.

vii­ni-vink­ki!

Paah­de­tut pork­ka­nat ja fe­ta­vaah­to: Ze­na­to Lu­ga­na San Be­ne­det­to 2024, 18,98 e.

vii­ni-vink­ki!

Leh­ti­pih­vi, kan­ta­rel­li­voi, ja pa­vut: Te­nu­ta del­le Ter­re Nere Et­na Ros­so 2023, 31,95 e.

Sa­don­kor­juun maut

* Paah­de­tut pork­ka­nat ja fe­ta­vaah­to

* Bo­log­ne­se­zood­les

* Leh­ti­pih­vi, kan­ta­rel­li­voi ja rans­ka­lai­set pa­vut

* Ome­na-pork­ka­na­kak­ku

vink­ki!

vvvvvv ccccccc cccccc

vii­ni-vink­ki!

Bo­log­ne­se zood­les: Vite Col­te Ros­so­fuo­co Bar­be­ra d’As­ti Bi­o­lo­gi­co 2023, 16,49 e.

vink­ki!

Tee pie­nis­tä pork­ka­nan­leh­dis­tä mau­kas pes­to. Voit käyt­tää joko pelk­kiä pork­ka­nan­leh­tiä tai li­sä­tä jouk­koon puo­let ba­si­li­kaa.

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirje