Artikkeli
Laiskemman leipurin kahvikakku valmistetaan helposta sekoitettavasta taikinasta. Oliiviöljy ja omenasose tekevät kakusta mehevän ja kostean. Kananmunat korvataan kaurajogurtilla, jolloin kakku sopii myös vegaanille.

Laiskemman leipurin kahvikakku valmistetaan helposta sekoitettavasta taikinasta. Oliiviöljy ja omenasose tekevät kakusta mehevän ja kostean. Kananmunat korvataan kaurajogurtilla, jolloin kakku sopii myös vegaanille.

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Vegaaninen omenakakku

Tämä vegaaninen omenakahvikakku on helppo leipoa vaikka myyjäisiin tai lahjaksi. Oliiviöljy ja omenasose tekevät kakusta mehevän ja kostean. Kananmunat korvataan kaurajogurtilla, jolloin kakku sopii myös vegaanille.

Jou­lun olii­vi­öl­jy-ome­na­kak­ku

1 h 15 min . help­po . 12 e

12 an­nos­ta

1 ½ dl olii­vi­öl­jyä

2 dl so­ke­ria

2 dl turk­ki­lais­ta kau­ra­jo­gurt­ti­val­mis­tet­ta

2 dl ome­na­so­set­ta

4 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

1 dl rou­hit­tu­ja pe­kaa­ni­päh­ki­nöi­tä

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl ruo­ka­soo­daa

2 tl pi­par­kak­ku­maus­tet­ta

Vuo­an voi­te­luun:

öl­jyä ja korp­pu­jau­ho­ja

Pin­nal­le:

to­mu­so­ke­ria

1. Voi­te­le ja jau­ho­ta tor­vi­vuo­ka.

2. Se­koi­ta kul­hos­sa öl­jy, so­ke­ri, kau­ra­jo­gurt­ti ja ome­na­so­se. Se­koi­ta toi­ses­sa kul­hos­sa kui­vat ai­neet ja se­koi­ta ne öl­jy­se­ok­seen. Se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si.

3. Kaa­da tai­ki­na vuo­kaan. Ta­soi­ta pin­ta. Kyp­sen­nä 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa kes­ki­ta­sol­la noin 50 mi­nuut­tia. Var­mis­ta kyp­syys cock­tail­ti­kul­la, ja jat­ka tar­vit­ta­es­sa kyp­sen­tä­mis­tä 5 mi­nuut­tia ker­ral­laan.

4. An­na ka­kun jääh­tyä vuo­as­sa kä­den­läm­pöi­sek­si ja ku­moa tar­joi­lu­va­dil­le. Ri­pot­te­le to­mu­so­ke­ria täy­sin jääh­ty­neen ka­kun pääl­le.

Laiskemman leipurin kahvikakku valmistetaan helposta sekoitettavasta taikinasta. Oliiviöljy ja omenasose tekevät kakusta mehevän ja kostean. Kananmunat korvataan kaurajogurtilla, jolloin kakku sopii myös vegaanille.

Laiskemman leipurin kahvikakku valmistetaan helposta sekoitettavasta taikinasta. Oliiviöljy ja omenasose tekevät kakusta mehevän ja kostean. Kananmunat korvataan kaurajogurtilla, jolloin kakku sopii myös vegaanille.

vink­ki!

Lei­vo ve­gaa­ni­nen, hel­pos­ti val­mis­tu­va ome­nak­ku myy­jäi­siin tai lah­jak­si.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ