Laiskemman leipurin kahvikakku valmistetaan helposta sekoitettavasta taikinasta. Oliiviöljy ja omenasose tekevät kakusta mehevän ja kostean. Kananmunat korvataan kaurajogurtilla, jolloin kakku sopii myös vegaanille.
Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Joulun oliiviöljy-omenakakku
1 h 15 min . helppo . 12 e
12 annosta
1 ½ dl oliiviöljyä
2 dl sokeria
2 dl turkkilaista kaurajogurttivalmistetta
2 dl omenasosetta
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl piparkakkumaustetta
Vuoan voiteluun:
öljyä ja korppujauhoja
Pinnalle:
tomusokeria
1. Voitele ja jauhota torvivuoka.
2. Sekoita kulhossa öljy, sokeri, kaurajogurtti ja omenasose. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja sekoita ne öljyseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
3. Kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta. Kypsennä 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 50 minuuttia. Varmista kypsyys cocktailtikulla, ja jatka tarvittaessa kypsentämistä 5 minuuttia kerrallaan.
4. Anna kakun jäähtyä vuoassa kädenlämpöiseksi ja kumoa tarjoiluvadille. Ripottele tomusokeria täysin jäähtyneen kakun päälle.
Laiskemman leipurin kahvikakku valmistetaan helposta sekoitettavasta taikinasta. Oliiviöljy ja omenasose tekevät kakusta mehevän ja kostean. Kananmunat korvataan kaurajogurtilla, jolloin kakku sopii myös vegaanille.
vinkki!
Leivo vegaaninen, helposti valmistuva omenakku myyjäisiin tai lahjaksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2