Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Pinaattipulao eli intialainen paistettu riisi
25 min . 8 e . helppo
4 annosta
1 pss (150 g) pakastepinaattia
1 pieni parsakaali
1 vihreä chili
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
3 + 3 rkl rypsiöljyä tai kirkastettua voita
1 rkl raastettua inkivääriä
2 tl garam masalaa
1 tl kurkumaa
½ tl kardemummaa
2 kanelitankoa
2 dl pakasteherneitä
8 dl kylmää, keitettyä basmatiriisiä
suolaa, mustapippuria myllystä
Paistamiseen: rypsiöljyä
Tarjoiluun:
tuoretta korianteria, jogurttia, paahdettuja cashew-pähkinöitä, keltaisia rusinoita tai kuivattuja karpaloita
1. Sulata pakastepinaatti. Leikkaa parsakaali pieniksi nupuiksi.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi chili. Kuullota sipuli-chiliseosta pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää inkivääri ja mausteet. Sekoita paistellen hetki.
3. Lisää pannulle sulatettu pakastepinaatti ja parsakaalinnuput. Kiehauta seos ja vähennä lämpö keskilämmölle. Paista sekoitellen noin 3–4 minuuttia. Lisää herneet ja anna niiden lämmetä.
4. Siirrä kasvikset pannun reunoille. Lisää pannulle kunnon loraus öljyä ja kylmä, keitetty riisi. Paista sekoitellen, kunnes riisi lämpenee ja rapeutuu. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Viimeistele korianterilla, pähkinöillä ja rusinoilla. Tarjoa sellaisenaan tai naan-leivän, jogurtin ja chutneyn kanssa.
Vinkki! Tee riisin seuraksi raitha eli tsatsikin tyylinen kastike. Sekoita jogurttiin hienonnettu valkosipulinkynsi, kuutioitua tomaattia ja kurkkua. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella garam masalaa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ