Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Pinaattipulao eli intialainen paistettu riisi

Löytyykö pakastimesta pinaattia? Valmista siitä herkullista paistettua intilaista riisiä.

Pi­naat­ti­pu­lao eli in­ti­a­lai­nen pais­tet­tu rii­si

25 min . 8 e . help­po

4 an­nos­ta

1 pss (150 g) pa­kas­te­pi­naat­tia

1 pie­ni par­sa­kaa­li

1 vih­reä chili

1 sa­lot­ti­si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

3 + 3 rkl ryp­si­öl­jyä tai kir­kas­tet­tua voi­ta

1 rkl raas­tet­tua in­ki­vää­riä

2 tl ga­ram ma­sa­laa

1 tl kur­ku­maa

½ tl kar­de­mum­maa

2 ka­ne­li­tan­koa

2 dl pa­kas­te­her­nei­tä

8 dl kyl­mää, kei­tet­tyä bas­ma­ti­rii­siä

suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Pais­ta­mi­seen: ryp­si­öl­jyä

Tar­joi­luun:

tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria, jo­gurt­tia, paah­det­tu­ja cas­hew-päh­ki­nöi­tä, kel­tai­sia ru­si­noi­ta tai kui­vat­tu­ja kar­pa­loi­ta

1. Su­la­ta pa­kas­te­pi­naat­ti. Leik­kaa par­sa­kaa­li pie­nik­si nu­puik­si.

2. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit. Kuu­ti­oi chili. Kuul­lo­ta si­pu­li-chi­li­se­os­ta pan­nul­la öl­jys­sä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää in­ki­vää­ri ja maus­teet. Se­koi­ta pais­tel­len het­ki.

3. Li­sää pan­nul­le su­la­tet­tu pa­kas­te­pi­naat­ti ja par­sa­kaa­lin­nu­put. Kie­hau­ta seos ja vä­hen­nä läm­pö kes­ki­läm­möl­le. Pais­ta se­koi­tel­len noin 3–4 mi­nuut­tia. Li­sää her­neet ja an­na nii­den läm­me­tä.

4. Siir­rä kas­vik­set pan­nun reu­noil­le. Li­sää pan­nul­le kun­non lo­raus öl­jyä ja kyl­mä, kei­tet­ty rii­si. Pais­ta se­koi­tel­len, kun­nes rii­si läm­pe­nee ja ra­peu­tuu. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

5. Vii­meis­te­le ko­ri­an­te­ril­la, päh­ki­nöil­lä ja ru­si­noil­la. Tar­joa sel­lai­se­naan tai naan-lei­vän, jo­gur­tin ja chut­neyn kans­sa.

Vink­ki! Tee rii­sin seu­rak­si rait­ha eli tsat­si­kin tyy­li­nen kas­ti­ke. Se­koi­ta jo­gurt­tiin hie­non­net­tu val­ko­si­pu­lin­kyn­si, kuu­ti­oi­tua to­maat­tia ja kurk­kua. Maus­ta suo­lal­la, pip­pu­ril­la ja ri­pauk­sel­la ga­ram ma­sa­laa.