Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Viikonloppuun! Lehtipihvi ja kantarellivoi

Jos kaipaat yksinkertaista mutta helppoa ja juhlavaa ruokaa, niin paista lehtipihvi, tee seuraksi kantarellivoi ja paista kylkiäisiksi ranskalaiset vihreät pavut.

Leh­ti­pih­vi ja kan­ta­rel­li­voi

25 min + 2 t . help­po . noin 28 e

4 an­nos­ta

4 leh­ti­pih­viä

4 ok­saa tim­ja­mia

sor­mi­suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

400 g vih­rei­tä pa­pu­ja

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

sor­mi­suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Kan­ta­rel­li­voi:

4 kes­ki­ko­kois­ta kan­ta­rel­lia

1 pie­ni val­ko­si­pu­lin­kyn­si

2 rkl hie­non­net­tua tuo­ret­ta tim­ja­mia

75 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

Pais­ta­mi­seen:

voi-öl­jy­se­os­ta

1. Puh­dis­ta kan­ta­rel­lit. Pais­ta nii­tä kui­val­la, kuu­mal­la pan­nul­la, kun­nes sie­nis­tä ei enää ir­toa nes­tet­tä. Li­sää val­ko­si­pu­li ja hie­man voi­ta. Pais­ta het­ki se­koi­tel­len. An­na jääh­tyä.

2. Hie­non­na sie­net ja tim­ja­mi. Yh­dis­tä voin kans­sa. Kää­ri voi lei­vin­pa­pe­riin. Rul­laa tii­viik­si pöt­kök­si. Nos­ta pa­kas­ti­meen kah­dek­si tun­nik­si.

3. Ota pih­vit huo­neen­läm­pöön noin puo­li tun­tia en­nen pais­ta­mis­ta.

4. Puh­dis­ta pa­vut. Nap­sau­ta pois ko­vat päät. Kei­tä pa­pu­ja suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä noin 5 mi­nuut­tia. Va­lu­ta vesi pois. Huuh­te­le kyl­mäl­lä ve­del­lä. Kuo­ri ja vii­pa­loi val­ko­si­pu­lit. Pais­ta nii­tä het­ki voi-öl­jy­sepk­ses­sa. Li­sää pa­vut ja an­na nii­den läm­me­tä.

5. Maus­ta pih­vit suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Pais­ta pih­vit voi-öl­jy­se­ok­ses­sa tim­ja­min kans­sa.

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirje