Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Lehtipihvi ja kantarellivoi
25 min + 2 t . helppo . noin 28 e
4 annosta
4 lehtipihviä
4 oksaa timjamia
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
400 g vihreitä papuja
2 valkosipulinkynttä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Kantarellivoi:
4 keskikokoista kantarellia
1 pieni valkosipulinkynsi
2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
75 g huoneenlämpöistä voita
Paistamiseen:
voi-öljyseosta
1. Puhdista kantarellit. Paista niitä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä. Lisää valkosipuli ja hieman voita. Paista hetki sekoitellen. Anna jäähtyä.
2. Hienonna sienet ja timjami. Yhdistä voin kanssa. Kääri voi leivinpaperiin. Rullaa tiiviiksi pötköksi. Nosta pakastimeen kahdeksi tunniksi.
3. Ota pihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
4. Puhdista pavut. Napsauta pois kovat päät. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta vesi pois. Huuhtele kylmällä vedellä. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Paista niitä hetki voi-öljysepksessa. Lisää pavut ja anna niiden lämmetä.
5. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Paista pihvit voi-öljyseoksessa timjamin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ