Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Vegaaniset korealaiset ruohosipuliletut
30 min . helppo . 4 e
4 annosta / 8 kpl
1 ¼–1 ½ dl vettä
1 tl gochujang-chilitahnaa
1 dl kikhernejauhoja
1 tl paahdettuja sipulihiutaleita
¼ tl suolaa
½ tl ruokasoodaa
2 rkl hienonnettua ruoho-
sipulia
Paistamiseen:
öljyä
Soija-seesamidippi:
6 rkl soijaa
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
4 tl riisiviinietikkaa
2 tl seesaminsiemenöljyä
1. Sekoita veteen gochujang-tahna. Lisää kikhernejauhot, sipulihiutaleet, suola ja ruokasooda. Sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä. Taikinan olisi tarkoitus olla paksun pannaritaikinamaista. Sekoita joukkoon hienonnettu ruohosipuli. Anna turvota 20 minuuttia.
2. Sekoita soija-seesamidipin ainekset kulhossa.
3. Kuumenna öljy lettupannun koloissa. Lisää taikinaa pannulle,paista noin pari minuuttia molemmin puolin. Dippaile lettuja soija-seesamidippiin.
Rapea sipuli-kurkkusalaatti
15 min . helppo . 4 e
4 annosta
2 makeaa sipulia varsineen
2–3 avomaankurkkua
Vinaigrette:
3 rkl öljyä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl kapriksia
1 rkl hienonnettua ruohosipulia
2 tl sokeria
1 tl raastettua sitruunankuorta
¼ tl suolaa
1. Sekoita vinaigretten ainekset kulhossa.
2. Kuori tarvittaessa uloimmat kuoret sipuleista. Huuhtele hyvin. Leikkaa sipulit suikaleiksi ja sipulinvarret viipaleiksi. Kuori ja suikaloi avomaankurkut. Paksuissa avomaankurkuissa on paljon siemenkotaa, kaapaise siemenkota pois ennen suikalointia. Sekoita sipulit ja kurkut vinaigretteen.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ