Artikkeli

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Vegaaniset korealaiset ruohosipuliletut ja sipulinen kurkkusalaatti

Korealaisten ruoho­si­pu­li­let­tujen taikina sekoitetaan kikher­ne­jau­hoista. Tarjoa kaverina raikasta ja rapeaa sipulista kurkkusalaattia.

Ve­gaa­ni­set ko­re­a­lai­set ruo­ho­si­pu­li­le­tut

30 min . help­po . 4 e

4 an­nos­ta / 8 kpl

1 ¼–1 ½ dl vet­tä

1 tl goc­hu­jang-chi­li­tah­naa

1 dl kik­her­ne­jau­ho­ja

1 tl paah­det­tu­ja si­pu­li­hiu­ta­lei­ta

¼ tl suo­laa

½ tl ruo­ka­soo­daa

2 rkl hie­non­net­tua ruo­ho-

si­pu­lia

Pais­ta­mi­seen:

öl­jyä

Soi­ja-see­sa­mi­dip­pi:

6 rkl soi­jaa

2 rkl hie­non­net­tua ruo­ho­si­pu­lia

4 tl rii­si­vii­nie­tik­kaa

2 tl see­sa­min­sie­me­nöl­jyä

1. Se­koi­ta ve­teen goc­hu­jang-tah­na. Li­sää kik­her­ne­jau­hot, si­pu­li­hiu­ta­leet, suo­la ja ruo­ka­soo­da. Se­koi­ta ta­sai­sek­si. Li­sää tar­vit­ta­es­sa vet­tä. Tai­ki­nan oli­si tar­koi­tus ol­la pak­sun pan­na­ri­tai­ki­na­mais­ta. Se­koi­ta jouk­koon hie­non­net­tu ruo­ho­si­pu­li. An­na tur­vo­ta 20 mi­nuut­tia.

2. Se­koi­ta soi­ja-see­sa­mi­di­pin ai­nek­set kul­hos­sa.

3. Kuu­men­na öl­jy let­tu­pan­nun ko­lois­sa. Li­sää tai­ki­naa pan­nul­le,pais­ta noin pari mi­nuut­tia mo­lem­min puo­lin. Dip­pai­le let­tu­ja soi­ja-see­sa­mi­dip­piin.

Ra­pea si­pu­li-kurk­ku­sa­laat­ti

15 min . help­po . 4 e

4 an­nos­ta

2 ma­ke­aa si­pu­lia var­si­neen

2–3 avo­maan­kurk­kua

Vi­naig­ret­te:

3 rkl öl­jyä

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 rkl kap­rik­sia

1 rkl hie­non­net­tua ruo­ho­si­pu­lia

2 tl so­ke­ria

1 tl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

¼ tl suo­laa

1. Se­koi­ta vi­naig­ret­ten ai­nek­set kul­hos­sa.

2. Kuo­ri tar­vit­ta­es­sa uloim­mat kuo­ret si­pu­leis­ta. Huuh­te­le hy­vin. Leik­kaa si­pu­lit sui­ka­leik­si ja si­pu­lin­var­ret vii­pa­leik­si. Kuo­ri ja sui­ka­loi avo­maan­kur­kut. Pak­suis­sa avo­maan­kur­kuis­sa on pal­jon sie­men­ko­taa, kaa­pai­se sie­men­ko­ta pois en­nen sui­ka­loin­tia. Se­koi­ta si­pu­lit ja kur­kut vi­naig­ret­teen.

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirje