Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Tosca-päärynäkakku
60 min . helppo . 12 e
12 annosta
125 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
½ tl jauhettua kardemummaa
½ sitruunan raastettu kuori
1 ½ dl kermaa
1–2 päärynää
Kuorrutus:
50 g voita
1 dl sokeria
4 rkl kermaa
1 rkl gluteenitonta jauhoseosta
100 g mantelilastuja
1. Aseta irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi. Voitele reunat kevyesti voilla tai vuokaspraylla.
2. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen.
3. Sekoita kuivat aineet ja sitruunan raastettu kuori keskenään. Lisää jauhoseos voi-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen kerman kanssa. Kaada taikina vuokaan.
4. Pese päärynät, kuori tarvittaessa, viipaloi ja poista siemenet ja kannat. Lisää päärynät vuokaan taikinan päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Valmista tällä välin kuorrutus.
5. Sulata voi ja sokeri kattilassa. Kun seos hieman ruskistuu, lisää kerma ja jauhot. Kiehauta seos. Nosta kattila liedeltä. Sekoita joukkoon mantelilastut.
6. Levitä kuorrutus kakun päälle. Jatka paistamista vielä 8–10 minuuttia, kunnes kuorrutus on kauniin ruskea. Anna jäähtyä. Irrota irtopohjavuoan reunat kakun ympäriltä ja nosta kakku tarjoiluvadille.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ