Ruokaohjeet Suvi Rüster kuvaussuunnittelu Tea Honkasalo kuvat Martti Järvi
Persimon-klementiinihilloke
35 min . helppo . 7 e
5 dl hilloketta
500 g persimoneja kuorittuina ja paloiteltuina
4 (350 g) luomuklementiiniä
2 dl hillo-marmeladisokeria
4 neilikkaa
1 tähtianis
1 kanelitanko
1. Kuori ja leikkaa persimonit pieniksi kuutioiksi. Pese klementiinit, raasta kahdesta klementiinistä kuori, halkaise ja purista mehut (2 dl).
2. Sekoita kattilassa klementiinin mehut, persimonit, sokeri ja mausteet. Kiehauta ja keitä hiljalleen poristen kannen alla noin 20 minuuttia. Poista neilikat, tähtianis ja kanelitanko.
3. Murskaa hilloketta hieman survimella. Nostele kuumana puhtaisiin lasipurkkeihin ja sulje heti kannella. Hilloke säilyy jääkaapissa viikkoja. Sopii erityisesti juustojen kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ