Artikkeli

Ruo­ka­oh­jeet Suvi Rüster ku­vaus­suun­nit­te­lu Tea Hon­ka­sa­lo ku­vat Mart­ti Jär­vi

Raikas persimoni-klementiihilloke sopii juusto­tar­jot­ti­melle

Makeista persimoneista ja klementiineistä raikkaan makunsa saava hilloke maistuu erityisen ihanalta pehmeiden vuohen- tai lampaanjuustojen seurassa.

Per­si­mon-kle­men­tii­ni­hil­lo­ke

35 min . help­po . 7 e

5 dl hil­lo­ket­ta

500 g per­si­mo­ne­ja kuo­rit­tui­na ja pa­loi­tel­tui­na

4 (350 g) luo­muk­le­men­tii­niä

2 dl hil­lo-mar­me­la­di­so­ke­ria

4 nei­lik­kaa

1 täh­ti­a­nis

1 ka­ne­li­tan­ko

1. Kuo­ri ja leik­kaa per­si­mo­nit pie­nik­si kuu­ti­oik­si. Pese kle­men­tii­nit, raas­ta kah­des­ta kle­men­tii­nis­tä kuo­ri, hal­kai­se ja pu­ris­ta me­hut (2 dl).

2. Se­koi­ta kat­ti­las­sa kle­men­tii­nin me­hut, per­si­mo­nit, so­ke­ri ja maus­teet. Kie­hau­ta ja kei­tä hil­jal­leen po­ris­ten kan­nen al­la noin 20 mi­nuut­tia. Pois­ta nei­li­kat, täh­ti­a­nis ja ka­ne­li­tan­ko.

3. Murs­kaa hil­lo­ket­ta hie­man sur­vi­mel­la. Nos­te­le kuu­ma­na puh­tai­siin la­si­purk­kei­hin ja sul­je heti kan­nel­la. Hil­lo­ke säi­lyy jää­kaa­pis­sa viik­ko­ja. So­pii eri­tyi­ses­ti juus­to­jen kans­sa.

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirje