Suolaisen piirakkataikinan maukkauden juju on tattarijauhojen ja perunahiutaleiden yhdistelmässä. Sitruunankuorella maustettu kylmäsavulohi-juustotäyte sopii piirakkapohjalle täydellisesti. Piirakka maistuu teekupposen kanssa tai vihreän salaatin kera lounaalla. Ohje sivulla 92.
Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Savulohipiirakka
60 min . helppo . 12 e
12 annosta
2 dl tattarijauhoja
1 ½ dl perunahiutaleita
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita tai margariinia
1 dl vettä
Täyte:
2 dl kermaa
2 kananmunaa
150 g juustoraastetta
100 g kylmäsavulohiviipaleita
½ sitruunan raastettu kuori
½ dl hienonnettua tilliä
2 rkl kapriksia
1. Sekoita kulhossa tattarijauhot, perunahiutaleet, suola ja leivinjauhe. Mittaa paloiteltu voi ja vesi kattilaan. Kiehauta, kunnes voi on sulanut. Lisää kuivien ainesten joukkoon nopeasti sekoittaen. Voitele piirakkavuoka (Ø 24 cm) voilla tai öljyllä. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 8 minuuttia.
2. Sekoita kerma, kananmunat ja juustoraaste keskenään kulhossa. Suikaloi kylmäsavulohiviipaleet. Pese ja raasta sitruunasta kuori. Hienonna tilli.
3. Kaada kermaseos taikinapohjalle. Lisää kylmäsavulohet, sitruunankuoriraaste, tilli ja kaprikset.
4. Kypsennä uunin keskitasolla 25 minuuttia.
Suolaisen piirakkataikinan maukkauden juju on tattarijauhojen ja perunahiutaleiden yhdistelmässä. Sitruunankuorella maustettu kylmäsavulohi-juustotäyte sopii piirakkapohjalle täydellisesti. Piirakka maistuu teekupposen kanssa tai vihreän salaatin kera lounaalla. Ohje sivulla 92.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2