Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen kuva Reet­ta Pa­sa­nen

Paahdetut porkkanat ja vaahdotettu feta on täydellinen alkuruoka tai pikkupala

Täydellinen pikkupala tai alkuruoka on tässä: vaahdotettua fetaa, pähkinää ja grillattuja porkkanoita.

Paah­de­tut pork­ka­nat ja vat­kat­tu feta

25 min . help­po . noin 9 e

4 an­nos­ta

500 g uu­den sa­don hoik­kia pork­ka­noi­ta

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1 rkl juok­se­vaa hu­na­jaa

2 tl su­mak­kia

2 tl za’ataa­ria

1 tl suo­laa

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

½ tl kui­vat­tua chi­liä myl­lys­tä

3 rkl hie­non­net­tua yrt­tiä

4 rkl rou­hit­tu­ja päh­ki­nöi­tä, esi­mer­kik­si pis­taa­si- päh­ki­nöi­tä

Vaah­do­tet­tu feta:

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

200 g fe­taa

2 dl turk­ki­lais­ta jo­gurt­tia

2 tl juok­se­vaa hu­na­jaa

1 sit­ruu­nan kuo­ri­raas­te

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

(suo­laa), mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

(Vii­meis­te­lyyn:

pork­ka­nan­naat­ti­pes­toa tai kau­pan val­mis­ta pes­toa)

1. Tee en­sin vat­kat­tu feta. Mu­rus­te­le feta te­ho­leik­ku­rin kul­hoon. Kuo­ri val­ko­si­pu­lit ja li­sää ne jo­gur­tin, hu­na­jan ja sit­ruu­na­me­hun kans­sa fe­tan jouk­koon. Pyö­räy­tä kuoh­ke­ak­si se­ok­sek­si. Maus­ta sit­ruu­nan­kuo­ri­raas­teel­la, mus­ta­pip­pu­ril­la ja ha­lu­tes­sa­si suo­lal­la. Li­sää ha­lu­tes­sa­si jouk­koon hie­man olii­vi­öl­jyä.

2. Raa­pu­ta pork­ka­nat. Puo­li­ta tar­vit­ta­es­sa, jos pork­ka­nat ovat pak­su­ja. Yh­dis­tä öl­jyyn muut maus­te­kas­tik­keen ai­neet. Si­ve­le pork­ka­nat ke­vy­es­ti se­ok­sel­la. Pais­ta joko 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 15 mi­nuut­tia tai gril­lis­sä noin 10 mi­nuut­tia, kun­nes pork­ka­nat ovat na­pa­kan kyp­siä. Li­sää pork­ka­noil­le lo­put maus­te­öl­jys­tä.

3. Le­vi­tä fe­ta­vaah­to tar­joi­lu­lau­ta­sel­le. Nos­ta pääl­le pork­ka­nat. Vii­meis­te­le yr­teil­lä ja päh­ki­nöil­lä. Lu­si­koi pääl­le ha­lu­tes­sa­si vie­lä pes­toa.

Vii­ni­vink­ki!

Paah­de­tut pork­ka­nat ja fe­ta­vaah­to: tä­män her­kun kump­pa­nik­si is­tuu Ze­na­to Lu­ga­na San Be­ne­det­to 2024, 18,98 e Al­kos­ta.