Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen
Paahdetut porkkanat ja vatkattu feta
25 min . helppo . noin 9 e
4 annosta
500 g uuden sadon hoikkia porkkanoita
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl sumakkia
2 tl za’ataaria
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
½ tl kuivattua chiliä myllystä
3 rkl hienonnettua yrttiä
4 rkl rouhittuja pähkinöitä, esimerkiksi pistaasi- pähkinöitä
Vaahdotettu feta:
2 valkosipulinkynttä
200 g fetaa
2 dl turkkilaista jogurttia
2 tl juoksevaa hunajaa
1 sitruunan kuoriraaste
2 rkl sitruunamehua
(suolaa), mustapippuria myllystä
(Viimeistelyyn:
porkkanannaattipestoa tai kaupan valmista pestoa)
1. Tee ensin vatkattu feta. Murustele feta teholeikkurin kulhoon. Kuori valkosipulit ja lisää ne jogurtin, hunajan ja sitruunamehun kanssa fetan joukkoon. Pyöräytä kuohkeaksi seokseksi. Mausta sitruunankuoriraasteella, mustapippurilla ja halutessasi suolalla. Lisää halutessasi joukkoon hieman oliiviöljyä.
2. Raaputa porkkanat. Puolita tarvittaessa, jos porkkanat ovat paksuja. Yhdistä öljyyn muut maustekastikkeen aineet. Sivele porkkanat kevyesti seoksella. Paista joko 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai grillissä noin 10 minuuttia, kunnes porkkanat ovat napakan kypsiä. Lisää porkkanoille loput mausteöljystä.
3. Levitä fetavaahto tarjoilulautaselle. Nosta päälle porkkanat. Viimeistele yrteillä ja pähkinöillä. Lusikoi päälle halutessasi vielä pestoa.
Viinivinkki!
Paahdetut porkkanat ja fetavaahto: tämän herkun kumppaniksi istuu Zenato Lugana San Benedetto 2024, 18,98 e Alkosta.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ