Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

9.12.2021

Valmista juhlapöytään helppo rapu-perunapelti

Jerk-mausteöljyllä maustetut ravut ja lohi kypsyvät samalla pellillä perunoiden kanssa. Maut viimeistelee maapäh­ki­nä­voi­kastike.

Juh­la­kau­den rapu-pe­ru­na­pel­ti

40 min • help­po • 35 e

4 an­nos­ta

500 g kuo­rel­li­sia tii­ke­ri- tai kat­ka­ra­pu­ja

600 g lo­hi­fi­lee­tä

600 g jau­hoi­sia pe­ru­noi­ta

5 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

Jerk-maus­te­öl­jy:

2 rkl ruo­ko­so­ke­ria

1 tl suo­laa

1 tl maus­te­pip­pu­ria

1 tl ka­ne­lia

1 tl in­ki­vää­riä

1 tl jee­raa

½ tl jau­het­tua chi­liä

¼ tl jau­het­tua nei­lik­kaa

¾ dl olii­vi­öl­jyä

Pääl­le:

1 dl gra­naat­ti­o­me­nan­sie­me­niä

1 ruuk­ku ko­ri­an­te­ria hie­non­net­tu­na

2 li­met­tiä

1. Su­la­ta ra­vut jää­kaa­pis­sa yön yli.

2. Kuu­men­na uu­ni 225-as­tei­sek­si.

3. Pois­ta lo­hi­fi­lees­tä mah­dol­li­set ruo­dot ja leik­kaa fi­lee nel­jäk­si an­nos­pa­lak­si. Pese pe­ru­nat huo­lel­li­ses­ti ja leik­kaa loh­koik­si. Kuo­ri ja vii­pa­loi val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

4. Se­koi­ta jerk-maus­te­öl­jyn ai­nek­set kes­ke­nään kul­hos­sa. Le­vi­tä pe­ru­nat ja val­ko­si­pu­lit lei­vin­pa­pe­rin pääl­le uu­ni­pel­lil­le. Se­koi­ta puo­let maus­te­öl­jys­tä pe­ru­noi­den jouk­koon. Se­koi­ta kul­hos­sa lo­put maus­te­öl­jys­tä, ra­vut ja lo­hi­pa­lat.

5. Kyp­sen­nä pe­ru­noi­ta uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 25 mi­nuut­tia, kun­nes ne tun­tu­vat kyp­sil­tä. Li­sää pel­lil­le ra­vut ja lo­hi­pa­lat. Jat­ka kyp­sen­tä­mis­tä 10 mi­nuut­tia.

6. Nos­ta pe­ru­nat, ra­vut ja lo­hi­pa­lat tar­joi­lu­va­dil­le. Ri­pot­te­le pääl­le gra­naat­ti­o­me­naa, hie­non­net­tua ko­ri­an­te­ria ja puo­li­tet­tu­ja li­met­te­jä. Tar­joi­le maa­päh­ki­nä­voi­kas­tik­keen kans­sa.

Maa­päh­ki­nä­voi­kas­ti­ke

10 min • help­po • 5 e

4 an­nos­ta

1 dl si­le­ää maa­päh­ki­nä­voi­ta

1 dl vet­tä tai koo­kos­mai­toa

2 li­me­tin mehu

2 rkl hoi­sin­kas­ti­ket­ta

¼ tl ka­ne­lia

ri­paus so­ke­ria ja suo­laa

(Sri­rac­ha-chi­li­kas­ti­ket­ta)

1. Mit­taa kul­hoon maa­päh­ki­nä­voi, vesi, li­met­ti­me­hu, hoi­sin­kas­ti­ke ja ka­ne­li.

2. So­seu­ta ta­sai­sek­si kas­tik­keek­si sau­va­se­koit­ti­mel­la. Mais­ta ja maus­ta so­ke­ril­la ja suo­lal­la.

Lue Myös

Fabian Björk

Raikas pasha-karkkijäätelö

FABIAN BJÖRK

Suussasulava suklaakakku – 5 herkullista reseptiä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Fabian Björk

Raikas pasha-karkkijäätelö

FABIAN BJÖRK

Suussasulava suklaakakku – 5 herkullista reseptiä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Grillatut muikut aasialaisittain

Kirpeän aurinkoinen tuorepuuro on vegaaninen herkku

Puurosta päivä paranee: 5 herkullista puuroreseptiä

fabian björk

Oletko jo kokeillut ihanaa nokkosrisottoa?

Pasta on parasta arkiruokaa: 8 uutta reseptiä

fabian björk

Koivunlehdillä maustettu graavilohi

fabian björk

Oletko jo kokeillut ihanaa nokkosrisottoa?

Pasta on parasta arkiruokaa: 8 uutta reseptiä

fabian björk

Koivunlehdillä maustettu graavilohi

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2