Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Juhlakauden rapu-perunapelti
40 min • helppo • 35 e
4 annosta
500 g kuorellisia tiikeri- tai katkarapuja
600 g lohifileetä
600 g jauhoisia perunoita
5 valkosipulinkynttä
Jerk-mausteöljy:
2 rkl ruokosokeria
1 tl suolaa
1 tl maustepippuria
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl jeeraa
½ tl jauhettua chiliä
¼ tl jauhettua neilikkaa
¾ dl oliiviöljyä
Päälle:
1 dl granaattiomenansiemeniä
1 ruukku korianteria hienonnettuna
2 limettiä
1. Sulata ravut jääkaapissa yön yli.
2. Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
3. Poista lohifileestä mahdolliset ruodot ja leikkaa filee neljäksi annospalaksi. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
4. Sekoita jerk-mausteöljyn ainekset keskenään kulhossa. Levitä perunat ja valkosipulit leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita puolet mausteöljystä perunoiden joukkoon. Sekoita kulhossa loput mausteöljystä, ravut ja lohipalat.
5. Kypsennä perunoita uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes ne tuntuvat kypsiltä. Lisää pellille ravut ja lohipalat. Jatka kypsentämistä 10 minuuttia.
6. Nosta perunat, ravut ja lohipalat tarjoiluvadille. Ripottele päälle granaattiomenaa, hienonnettua korianteria ja puolitettuja limettejä. Tarjoile maapähkinävoikastikkeen kanssa.
Maapähkinävoikastike
10 min • helppo • 5 e
4 annosta
1 dl sileää maapähkinävoita
1 dl vettä tai kookosmaitoa
2 limetin mehu
2 rkl hoisinkastiketta
¼ tl kanelia
ripaus sokeria ja suolaa
(Sriracha-chilikastiketta)
1. Mittaa kulhoon maapähkinävoi, vesi, limettimehu, hoisinkastike ja kaneli.
2. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella. Maista ja mausta sokerilla ja suolalla.
Intialaisesta butter chickenistä mukaillussa kasvisversiossa broileri vaihtuu bataattiin. Jos tykkäät tulesammasta, laita pataan tuplamäärä chiliä. Kunnon pala voita viimeistelee padan niin ihanaksi, että lautanen tulee kaavittua naanleivän palalla viimeiseen pisaraan.
Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.
Sommittele syksy pastalautaselle. Paista sieniä timjamin kanssa ja lorota kastikkeeksi valkoviiniä. Päälle vielä kunnon keko parmesaania, niin uskomattoman umaminen pasta on valmis. Tähän pastaan sopivat niin suppikset, kantarellit kuin tatitkin.
Intialaisesta butter chickenistä mukaillussa kasvisversiossa broileri vaihtuu bataattiin. Jos tykkäät tulesammasta, laita pataan tuplamäärä chiliä. Kunnon pala voita viimeistelee padan niin ihanaksi, että lautanen tulee kaavittua naanleivän palalla viimeiseen pisaraan.
Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.
Sommittele syksy pastalautaselle. Paista sieniä timjamin kanssa ja lorota kastikkeeksi valkoviiniä. Päälle vielä kunnon keko parmesaania, niin uskomattoman umaminen pasta on valmis. Tähän pastaan sopivat niin suppikset, kantarellit kuin tatitkin.
Fabian Björk
Fabian Björk
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.