Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

9.12.2021

Valmista juhlapöytään helppo rapu-perunapelti

Jerk-mausteöljyllä maustetut ravut ja lohi kypsyvät samalla pellillä perunoiden kanssa. Maut viimeistelee maapäh­ki­nä­voi­kastike.

Juh­la­kau­den rapu-pe­ru­na­pel­ti

40 min • help­po • 35 e

4 an­nos­ta

500 g kuo­rel­li­sia tii­ke­ri- tai kat­ka­ra­pu­ja

600 g lo­hi­fi­lee­tä

600 g jau­hoi­sia pe­ru­noi­ta

5 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

Jerk-maus­te­öl­jy:

2 rkl ruo­ko­so­ke­ria

1 tl suo­laa

1 tl maus­te­pip­pu­ria

1 tl ka­ne­lia

1 tl in­ki­vää­riä

1 tl jee­raa

½ tl jau­het­tua chi­liä

¼ tl jau­het­tua nei­lik­kaa

¾ dl olii­vi­öl­jyä

Pääl­le:

1 dl gra­naat­ti­o­me­nan­sie­me­niä

1 ruuk­ku ko­ri­an­te­ria hie­non­net­tu­na

2 li­met­tiä

1. Su­la­ta ra­vut jää­kaa­pis­sa yön yli.

2. Kuu­men­na uu­ni 225-as­tei­sek­si.

3. Pois­ta lo­hi­fi­lees­tä mah­dol­li­set ruo­dot ja leik­kaa fi­lee nel­jäk­si an­nos­pa­lak­si. Pese pe­ru­nat huo­lel­li­ses­ti ja leik­kaa loh­koik­si. Kuo­ri ja vii­pa­loi val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

4. Se­koi­ta jerk-maus­te­öl­jyn ai­nek­set kes­ke­nään kul­hos­sa. Le­vi­tä pe­ru­nat ja val­ko­si­pu­lit lei­vin­pa­pe­rin pääl­le uu­ni­pel­lil­le. Se­koi­ta puo­let maus­te­öl­jys­tä pe­ru­noi­den jouk­koon. Se­koi­ta kul­hos­sa lo­put maus­te­öl­jys­tä, ra­vut ja lo­hi­pa­lat.

5. Kyp­sen­nä pe­ru­noi­ta uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 25 mi­nuut­tia, kun­nes ne tun­tu­vat kyp­sil­tä. Li­sää pel­lil­le ra­vut ja lo­hi­pa­lat. Jat­ka kyp­sen­tä­mis­tä 10 mi­nuut­tia.

6. Nos­ta pe­ru­nat, ra­vut ja lo­hi­pa­lat tar­joi­lu­va­dil­le. Ri­pot­te­le pääl­le gra­naat­ti­o­me­naa, hie­non­net­tua ko­ri­an­te­ria ja puo­li­tet­tu­ja li­met­te­jä. Tar­joi­le maa­päh­ki­nä­voi­kas­tik­keen kans­sa.

Maa­päh­ki­nä­voi­kas­ti­ke

10 min • help­po • 5 e

4 an­nos­ta

1 dl si­le­ää maa­päh­ki­nä­voi­ta

1 dl vet­tä tai koo­kos­mai­toa

2 li­me­tin mehu

2 rkl hoi­sin­kas­ti­ket­ta

¼ tl ka­ne­lia

ri­paus so­ke­ria ja suo­laa

(Sri­rac­ha-chi­li­kas­ti­ket­ta)

1. Mit­taa kul­hoon maa­päh­ki­nä­voi, vesi, li­met­ti­me­hu, hoi­sin­kas­ti­ke ja ka­ne­li.

2. So­seu­ta ta­sai­sek­si kas­tik­keek­si sau­va­se­koit­ti­mel­la. Mais­ta ja maus­ta so­ke­ril­la ja suo­lal­la.

Lue Myös

Photography: Reetta Pasanen

Marjaisat juusto­kak­ku­ruudut

Photography: Reetta Pasanen

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Pullissa on marjaisat kierteet. Ne ovat supermeheviä sellaisinaan, mutta amerikkalaisen herkkuhuipennuksen niihin saa levittämällä päälle hieman tuorejuustokuorrutusta.

Pullissa on marjaisat kierteet. Ne ovat supermeheviä sellaisinaan, mutta amerikkalaisen herkkuhuipennuksen niihin saa levittämällä päälle hieman tuorejuustokuorrutusta.

Mehevät kuningatarpullat

Photography: Reetta Pasanen

Marjaisat juusto­kak­ku­ruudut

Photography: Reetta Pasanen

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Pullissa on marjaisat kierteet. Ne ovat supermeheviä sellaisinaan, mutta amerikkalaisen herkkuhuipennuksen niihin saa levittämällä päälle hieman tuorejuustokuorrutusta.

Pullissa on marjaisat kierteet. Ne ovat supermeheviä sellaisinaan, mutta amerikkalaisen herkkuhuipennuksen niihin saa levittämällä päälle hieman tuorejuustokuorrutusta.

Mehevät kuningatarpullat

Photography: Reetta Pasanen

Iltapäiväteen klassikot: sitruunaskonssit ja mustikka-karde­mum­ma­hilloke

Lemon curd-vadel­ma­täy­te­kakku on näyttävä ja raikas

Tiike­ri­täy­te­kakku hurmaa suklaan ystävän

Vegaaninen raparperibrita on kesän herkku

Photography: Reetta Pasanen

Kesäkurpitsa-juustoquiche on maukas piiras

Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.

Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.

Photography: Reetta Pasanen

Kesäkur­pit­sa­voh­velit ja lohitahna

Vegaaninen raparperibrita on kesän herkku

Photography: Reetta Pasanen

Kesäkurpitsa-juustoquiche on maukas piiras

Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.

Kesäkurpitsaa pullistelevat vohvelit tarjoillaan savulohitahnan kanssa.

Photography: Reetta Pasanen

Kesäkur­pit­sa­voh­velit ja lohitahna

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 8/2022?

Mansar­di­kat­toi­sessa talossa on boheemisti muotoaan muuttava sisustus

Taiteilijan paratiisi maalla: Kerstin Enbom ei säikähdä rosoja sisustuksessa eikä elämässä

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Viljalla on pikkuruinen kesämökki pääkaupungissa meren rannalla

Elämää kylpy­lä­kau­pun­gissa: tutustu kesäiseen elämänmenoon Hangossa

Purkukuntoinen talo sai taitavissa käsissä uuden elämän

Ei hankita kesämökkiä, vaan talo Hangosta!

Somista sauna lempeästi

Omakotitalon huikea terassi on kesäparatiisi kotipihalla

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

Ihastu herkkään ja eleganttiin raitalasiin

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Tunnelmallinen lyhty x 5

Kiepauta rieskarullaan nakki, muusi ja esimerkiksi skagenröra

Nauti helteestä! Kivat ideat hellepäivän viettoon

Lyylin ja Aleksin hiottua tyyliä Kallion kolmiossa

Villiä viidak­ko­tun­nelmaa kotiin

Kokoa rento sillisalaatti kesäiseen kalapöytään

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 8/2022?

Mansar­di­kat­toi­sessa talossa on boheemisti muotoaan muuttava sisustus

Taiteilijan paratiisi maalla: Kerstin Enbom ei säikähdä rosoja sisustuksessa eikä elämässä

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Viljalla on pikkuruinen kesämökki pääkaupungissa meren rannalla

Elämää kylpy­lä­kau­pun­gissa: tutustu kesäiseen elämänmenoon Hangossa

Purkukuntoinen talo sai taitavissa käsissä uuden elämän

Ei hankita kesämökkiä, vaan talo Hangosta!

Somista sauna lempeästi

Omakotitalon huikea terassi on kesäparatiisi kotipihalla

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

Ihastu herkkään ja eleganttiin raitalasiin

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Tunnelmallinen lyhty x 5

Kiepauta rieskarullaan nakki, muusi ja esimerkiksi skagenröra

Nauti helteestä! Kivat ideat hellepäivän viettoon

Lyylin ja Aleksin hiottua tyyliä Kallion kolmiossa

Villiä viidak­ko­tun­nelmaa kotiin

Kokoa rento sillisalaatti kesäiseen kalapöytään

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.