Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Juhlakauden rapu-perunapelti
40 min • helppo • 35 e
4 annosta
500 g kuorellisia tiikeri- tai katkarapuja
600 g lohifileetä
600 g jauhoisia perunoita
5 valkosipulinkynttä
Jerk-mausteöljy:
2 rkl ruokosokeria
1 tl suolaa
1 tl maustepippuria
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl jeeraa
½ tl jauhettua chiliä
¼ tl jauhettua neilikkaa
¾ dl oliiviöljyä
Päälle:
1 dl granaattiomenansiemeniä
1 ruukku korianteria hienonnettuna
2 limettiä
1. Sulata ravut jääkaapissa yön yli.
2. Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
3. Poista lohifileestä mahdolliset ruodot ja leikkaa filee neljäksi annospalaksi. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
4. Sekoita jerk-mausteöljyn ainekset keskenään kulhossa. Levitä perunat ja valkosipulit leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita puolet mausteöljystä perunoiden joukkoon. Sekoita kulhossa loput mausteöljystä, ravut ja lohipalat.
5. Kypsennä perunoita uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes ne tuntuvat kypsiltä. Lisää pellille ravut ja lohipalat. Jatka kypsentämistä 10 minuuttia.
6. Nosta perunat, ravut ja lohipalat tarjoiluvadille. Ripottele päälle granaattiomenaa, hienonnettua korianteria ja puolitettuja limettejä. Tarjoile maapähkinävoikastikkeen kanssa.
Maapähkinävoikastike
10 min • helppo • 5 e
4 annosta
1 dl sileää maapähkinävoita
1 dl vettä tai kookosmaitoa
2 limetin mehu
2 rkl hoisinkastiketta
¼ tl kanelia
ripaus sokeria ja suolaa
(Sriracha-chilikastiketta)
1. Mittaa kulhoon maapähkinävoi, vesi, limettimehu, hoisinkastike ja kaneli.
2. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella. Maista ja mausta sokerilla ja suolalla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2