Artikkeli

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Kreikkalaiset kalanyytit

Kalanyytit ovat helppoa kesäruokaa, koska ne voi lastata folion sisälle hyvissä ajoin jääkaappiin odottelemaan. Nopeasti kypsyviä kasviksia voi vaihdella maun ja sesongin mukaan mieleiseksi. Tärkeintä on käyttää kuumaan grilliin vahvaa foliota ja voidella se ennen kasvisten ja kalan lisäämistä. Feta tai vaikka vaihtoehtoisesti tuorejuustoa tuo ruokaan sulaessaan mehevyyttä.

Kreik­ka­lai­set ka­la­nyy­tit

40 min . help­po . 28 e

4 an­nos­ta

500 g na­ha­ton­ta ka­la­fi­lee­tä, esi­mer­kik­si ah­ven­ta, loh­ta, ku­haa, sii­kaa

3/4 tl suo­laa

1 fen­ko­li

4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

200 g kir­sik­ka­to­maat­te­ja

½ sit­ruu­na

1/2 dl olii­vi­öl­jyä

4 rkl hie­non­net­tua ore­ga­noa

150 g fe­ta­juus­toa

½ dl ki­vet­tö­miä olii­ve­ja

Li­säk­si:

vah­vaa alu­mii­ni­fo­li­o­ta

1. Pois­ta ka­la­fi­leis­tä mah­dol­li­set ruo­dot. Leik­kaa ka­la­fi­leet an­nos­pa­loik­si. Maus­ta suo­lal­la.

2. Hal­kai­se fen­ko­li, pois­ta kan­ta ja leik­kaa ohuik­si vii­pa­leik­si. Kuo­ri ja vii­pa­loi val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Huuh­te­le kir­sik­ka­to­maa­tit. Pese sit­ruu­na ja leik­kaa vii­pa­leik­si.

3. Si­ve­le nel­jäl­le fo­li­oar­kil­le hie­man öl­jyä. Las­taa pääl­le fen­ko­lia, to­maat­tia, val­ko­si­pu­lia ja ka­la­fi­lei­tä. Li­sää ore­ga­noa, mu­rus­tel­tua fe­taa, olii­ve­ja ja lo­put olii­vi­öl­jys­tä. Kää­räi­se nyy­tik­si.

4. Kyp­sen­nä gril­lis­sä tai 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 15–20 mi­nuut­tia.

5. Tar­joi­le uu­sien pe­ru­noi­den tai ra­pe­ak­si gril­la­tun lei­vän kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ