Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Kreikkalaiset kalanyytit
40 min . helppo . 28 e
4 annosta
500 g nahatonta kalafileetä, esimerkiksi ahventa, lohta, kuhaa, siikaa
3/4 tl suolaa
1 fenkoli
4 valkosipulinkynttä
200 g kirsikkatomaatteja
½ sitruuna
1/2 dl oliiviöljyä
4 rkl hienonnettua oreganoa
150 g fetajuustoa
½ dl kivettömiä oliiveja
Lisäksi:
vahvaa alumiinifoliota
1. Poista kalafileistä mahdolliset ruodot. Leikkaa kalafileet annospaloiksi. Mausta suolalla.
2. Halkaise fenkoli, poista kanta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Huuhtele kirsikkatomaatit. Pese sitruuna ja leikkaa viipaleiksi.
3. Sivele neljälle folioarkille hieman öljyä. Lastaa päälle fenkolia, tomaattia, valkosipulia ja kalafileitä. Lisää oreganoa, murusteltua fetaa, oliiveja ja loput oliiviöljystä. Kääräise nyytiksi.
4. Kypsennä grillissä tai 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
5. Tarjoile uusien perunoiden tai rapeaksi grillatun leivän kanssa.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ