Artikkeli
Älä hätkähdä suklaamassan notkeutta heti valmistumisen jälkeen, sillä massa jähmettyy muotoiltavaksi parissa tunnissa. Mausta tryffelit kahvijauheella ja kardemummalla, vaniljalla ja pistaasilla tai rosmariinilla ja appelsiinilla, tai tee lahjaksi tryffelikimara kaikista  makuvaihtoehdoista. Pakkasimme tryffelit viime joulusta säästettyihin pieniin konvehtirasioihin. Yhdeksän konvehdin rasia on hyvä lahjakoko. Näppärä taittelee rasian itse kartongista. Juhlavuutta saat silkkinauharusetilla, johon on kiinnitetty rosmariinin oksa ja pieni joulukoriste.

Älä hätkähdä suklaamassan notkeutta heti valmistumisen jälkeen, sillä massa jähmettyy muotoiltavaksi parissa tunnissa. Mausta tryffelit kahvijauheella ja kardemummalla, vaniljalla ja pistaasilla tai rosmariinilla ja appelsiinilla, tai tee lahjaksi tryffelikimara kaikista makuvaihtoehdoista. Pakkasimme tryffelit viime joulusta säästettyihin pieniin konvehtirasioihin. Yhdeksän konvehdin rasia on hyvä lahjakoko. Näppärä taittelee rasian itse kartongista. Juhlavuutta saat silkkinauharusetilla, johon on kiinnitetty rosmariinin oksa ja pieni joulukoriste.

Ruo­ka­oh­jeet Suvi Rüster ku­vaus­suun­nit­te­lu Tea Hon­ka­sa­lo ku­vat Mart­ti Jär­vi

Tee itse tryffelit herkkusuille

Kaunis ja herkullinen tuliais- tai lahjapaketti ilahduttaa varmasti! Suklaat­ryf­fe­leitä tulee kerralla helposti useammalle herkkusuulle. Mausta tryffelit kahvijauheella ja kardemummalla, vaniljalla ja pistaasilla tai rosmariinilla ja appelsiinilla, tai tee lahjaksi tryffelikimara kaikista ihanista makuvaih­to­eh­doista.

Suk­laat­ryf­fe­lit

20 min + te­key­ty­mi­nen 2 t . help­po . 7 e

20 kpl / ma­ku­vaih­to­eh­to

Tryf­fe­li­mas­sa:

200 g tum­maa suk­laa­ta, 70  %

1 dl vis­pi­ker­maa

2 rkl voi­ta

Kah­vi-kar­de­mum­mat­ryf­fe­lit

2 tl pi­ka­kah­vi­jau­het­ta

¾ tl jau­het­tua kar­de­mum­maa

Kuor­ru­te:

tum­maa kaa­ka­o­jau­het­ta

Pis­taa­sit­ryf­fe­lit

½ va­nil­ja­tan­gon si­sus

Kuor­ru­te:

1 dl rou­hit­tua pis­taa­si- päh­ki­nää

Ros­ma­rii­ni-ap­pel­sii­nit­ryf­fe­lit

1 rkl hie­non­net­tua tuo­ret­ta ros­ma­rii­nia

1 rkl sit­rus­li­köö­riä

Kuor­ru­te:

1 ap­pel­sii­nin kuo­ri­raas­te

1 rkl so­ke­ria

1. Pa­loit­te­le suk­laa kat­ti­laan. Li­sää vis­pi­ker­ma. Läm­mi­tä mie­dol­la läm­möl­lä se­koi­tel­len, kun­nes suk­laa on su­la­nut. Li­sää voi­no­ka­reet ja ha­lu­a­ma­si maus­teet. Se­koi­ta ta­sai­sek­si. Nos­ta kyl­mään jäh­met­ty­mään 2 tun­nik­si.

2. Kun suk­laa­mas­sa on jäh­met­ty­nyt muo­toil­ta­vak­si, ota lu­si­kal­li­nen mas­saa ja pyö­rit­te­le pal­lok­si. Pyö­rit­te­le tryf­fe­lit ha­lu­a­mas­sa­si kuor­rut­tees­sa. Jos val­mis­tat ros­ma­rii­ni-ap­pel­sii­nit­ryf­fe­lit, pese kuor­rut­teen ap­pel­sii­ni huo­lel­li­ses­ti, kui­vaa ta­lous­pa­pe­ril­la ja raas­ta kuo­ri. Le­vi­tä kuo­ri­raas­te lei­vin­pa­pe­rin pääl­le ja an­na kui­vua huo­neen­läm­mös­sä muu­ta­mia tun­te­ja. Se­koi­ta jouk­koon so­ke­ri. An­na tryf­fe­lien jäh­met­tyä huo­neen­läm­mös­sä. Säi­ly­tä huo­neen­läm­mös­sä tai jää­kaa­pis­sa kan­nel­li­ses­sa as­ti­as­sa.

Vink­ki!

Älä hät­käh­dä suk­laa­mas­san not­keut­ta heti val­mis­tu­mi­sen jäl­keen, sil­lä mas­sa jäh­met­tyy muo­toil­ta­vak­si pa­ris­sa tun­nis­sa.

Älä hätkähdä suklaamassan notkeutta heti valmistumisen jälkeen, sillä massa jähmettyy muotoiltavaksi parissa tunnissa. Mausta tryffelit kahvijauheella ja kardemummalla, vaniljalla ja pistaasilla tai rosmariinilla ja appelsiinilla, tai tee lahjaksi tryffelikimara kaikista  makuvaihtoehdoista. Pakkasimme tryffelit viime joulusta säästettyihin pieniin konvehtirasioihin. Yhdeksän konvehdin rasia on hyvä lahjakoko. Näppärä taittelee rasian itse kartongista. Juhlavuutta saat silkkinauharusetilla, johon on kiinnitetty rosmariinin oksa ja pieni joulukoriste.

Älä hätkähdä suklaamassan notkeutta heti valmistumisen jälkeen, sillä massa jähmettyy muotoiltavaksi parissa tunnissa. Mausta tryffelit kahvijauheella ja kardemummalla, vaniljalla ja pistaasilla tai rosmariinilla ja appelsiinilla, tai tee lahjaksi tryffelikimara kaikista makuvaihtoehdoista. Pakkasimme tryffelit viime joulusta säästettyihin pieniin konvehtirasioihin. Yhdeksän konvehdin rasia on hyvä lahjakoko. Näppärä taittelee rasian itse kartongista. Juhlavuutta saat silkkinauharusetilla, johon on kiinnitetty rosmariinin oksa ja pieni joulukoriste.

vink­ki!

Kau­niil­la nau­hoil­la teet no­pe­as­ti pur­kis­ta tai ra­si­as­ta iha­nan jou­lu­lah­jan. Kie­tai­se nau­ha lah­jan ym­pä­ril­le ja sol­mi kau­niil­le ru­se­til­le. Ha­lu­tes­sa­si voit kiin­nit­tää lah­jaan vie­lä pie­nen pa­ket­ti­kor­tin.

vink­ki!

Pit­kin vuot­ta voit ke­rä­tä kau­nii­ta pa­tent­ti­kor­kil­li­sia pul­lo­ja tai purk­ke­ja, joi­ta voit käyt­tää lah­jois­sa. Pie­net jou­lu­ko­ris­teet so­pi­vat hy­vin lah­jo­jen so­mis­tuk­seen silk­ki­nau­han kans­sa. Mi­ni­pul­lot ja nau­ha Søstrene Grene. Ke­raa­mi­set jou­lu­kuu­set Ikea.

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirje