Älä hätkähdä suklaamassan notkeutta heti valmistumisen jälkeen, sillä massa jähmettyy muotoiltavaksi parissa tunnissa. Mausta tryffelit kahvijauheella ja kardemummalla, vaniljalla ja pistaasilla tai rosmariinilla ja appelsiinilla, tai tee lahjaksi tryffelikimara kaikista makuvaihtoehdoista. Pakkasimme tryffelit viime joulusta säästettyihin pieniin konvehtirasioihin. Yhdeksän konvehdin rasia on hyvä lahjakoko. Näppärä taittelee rasian itse kartongista. Juhlavuutta saat silkkinauharusetilla, johon on kiinnitetty rosmariinin oksa ja pieni joulukoriste.
Ruokaohjeet Suvi Rüster kuvaussuunnittelu Tea Honkasalo kuvat Martti Järvi
Suklaatryffelit
20 min + tekeytyminen 2 t . helppo . 7 e
20 kpl / makuvaihtoehto
Tryffelimassa:
200 g tummaa suklaata, 70 %
1 dl vispikermaa
2 rkl voita
Kahvi-kardemummatryffelit
2 tl pikakahvijauhetta
¾ tl jauhettua kardemummaa
Kuorrute:
tummaa kaakaojauhetta
Pistaasitryffelit
½ vaniljatangon sisus
Kuorrute:
1 dl rouhittua pistaasi- pähkinää
Rosmariini-appelsiinitryffelit
1 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
1 rkl sitruslikööriä
Kuorrute:
1 appelsiinin kuoriraaste
1 rkl sokeria
1. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää vispikerma. Lämmitä miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voinokareet ja haluamasi mausteet. Sekoita tasaiseksi. Nosta kylmään jähmettymään 2 tunniksi.
2. Kun suklaamassa on jähmettynyt muotoiltavaksi, ota lusikallinen massaa ja pyörittele palloksi. Pyörittele tryffelit haluamassasi kuorrutteessa. Jos valmistat rosmariini-appelsiinitryffelit, pese kuorrutteen appelsiini huolellisesti, kuivaa talouspaperilla ja raasta kuori. Levitä kuoriraaste leivinpaperin päälle ja anna kuivua huoneenlämmössä muutamia tunteja. Sekoita joukkoon sokeri. Anna tryffelien jähmettyä huoneenlämmössä. Säilytä huoneenlämmössä tai jääkaapissa kannellisessa astiassa.
Vinkki!
Älä hätkähdä suklaamassan notkeutta heti valmistumisen jälkeen, sillä massa jähmettyy muotoiltavaksi parissa tunnissa.
Älä hätkähdä suklaamassan notkeutta heti valmistumisen jälkeen, sillä massa jähmettyy muotoiltavaksi parissa tunnissa. Mausta tryffelit kahvijauheella ja kardemummalla, vaniljalla ja pistaasilla tai rosmariinilla ja appelsiinilla, tai tee lahjaksi tryffelikimara kaikista makuvaihtoehdoista. Pakkasimme tryffelit viime joulusta säästettyihin pieniin konvehtirasioihin. Yhdeksän konvehdin rasia on hyvä lahjakoko. Näppärä taittelee rasian itse kartongista. Juhlavuutta saat silkkinauharusetilla, johon on kiinnitetty rosmariinin oksa ja pieni joulukoriste.
vinkki!
Kauniilla nauhoilla teet nopeasti purkista tai rasiasta ihanan joululahjan. Kietaise nauha lahjan ympärille ja solmi kauniille rusetille. Halutessasi voit kiinnittää lahjaan vielä pienen pakettikortin.
vinkki!
Pitkin vuotta voit kerätä kauniita patenttikorkillisia pulloja tai purkkeja, joita voit käyttää lahjoissa. Pienet joulukoristeet sopivat hyvin lahjojen somistukseen silkkinauhan kanssa. Minipullot ja nauha Søstrene Grene. Keraamiset joulukuuset Ikea.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ