Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Tyrni-inkiväärimarmeladimakeiset
20 min + hyytyminen 2 vrk . melko helppo . 10 e
noin 35 kpl
2 dl kylmäpuristettua tyrnimehua
½ dl vettä
2 dl sokeria
2 tl agar agar -jauhetta
Kuorrutus:
1 dl sokeria
1 tl jauhettua inkivääriä
1. Mittaa kattilaan tyrnimehu, vesi ja sokeri. Kiehauta ja keitä, kunnes sokeri on sulanut. Lisää agar agar koko ajan sekoittaen. Keitä 2 minuuttia. Anna seoksen jäähtyä hetki ja kaada lasirasiaan (koko 10 x 20 cm). Anna hyytyä huoneenlämmössä mielellään pari päivää.
2. Paloittele marmeladi. Anna marmeladipalojen vielä kuivahtaa huoneenlämmössä muutamia tunteja.
3. Sekoita lautaselle sokeri ja inkiväärijauhe. Pyörittele seoksessa marmeladimakeiset.
4. Kunnolla kuivahtaneet marmeladit säilyvät huoneenlämmössä viikkoja.
Vinkki!
Marmeladit hyydytetään agar agar -jauheella, jota löytyy useimmista kaupoista liivatelehtien ja leivinjauhepurkkien läheisyydestä. Kellota marmeladin keittoaika. Jos keität agar agaria liian kauan, sen hyytelöivä teho laimenee.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2