Piparoidut tryffelit herkutellaan ystävien kanssa kenties pienen lämmittävän lasillisen kera.
Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Punssitryffelit
20 min + jähmettyminen 1–2 tuntia . helppo . 7 e
20–25 kpl
200 g tummaa suklaata
1 dl vispikermaa
1 rkl voita
2 rkl punssia
½ tl vaniljauutetta
½ tl kanelia
¼ tl suolaa
Lisäksi:
noin ½ dl hienonnettuja piparkakkuja
1. Rouhi suklaa. Mittaa kattilaan vispikerma ja voi. Kiehauta. Lisää suklaarouhe. Nosta kattila liedeltä ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää punssi, vaniljauute, kaneli ja suola. Sekoita tasaiseksi. Nosta kylmään jähmettymään 1–2 tunniksi.
2. Painele piparit kaulimella pakastepussin sisällä hienoksi muruksi. Kun suklaamassa on jähmettynyt muotoiltavaksi, ota ruokalusikallinen massaa ja pyörittele palloksi. Myös epämääräisen muotoiset suklaatryffelit ovat herkullisia. Pyörittele tryffelit lopuksi hienonnetussa piparimurussa. Säilytä huoneenlämmössä.
Piparoidut tryffelit herkutellaan ystävien kanssa kenties pienen lämmittävän lasillisen kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2