Artikkeli
Piparoidut tryffelit herkutellaan ystävien kanssa kenties pienen lämmittävän lasillisen kera.

Piparoidut tryffelit herkutellaan ystävien kanssa kenties pienen lämmittävän lasillisen kera.

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Punssitryffelit valmistuvat helposti

Tee tummasta suklaasta ihanat punssilla maustetut tryffelit ja pyörittele niille pintaan jouluinen piparimuru.

Puns­sit­ryf­fe­lit

20 min + jäh­met­ty­mi­nen 1–2 tun­tia . help­po . 7 e

20–25 kpl

200 g tum­maa suk­laa­ta

1 dl vis­pi­ker­maa

1 rkl voi­ta

2 rkl puns­sia

½ tl va­nil­jau­u­tet­ta

½ tl ka­ne­lia

¼ tl suo­laa

Li­säk­si:

noin ½ dl hie­non­net­tu­ja pi­par­kak­ku­ja

1. Rou­hi suk­laa. Mit­taa kat­ti­laan vis­pi­ker­ma ja voi. Kie­hau­ta. Li­sää suk­laa­rou­he. Nos­ta kat­ti­la lie­del­tä ja se­koit­te­le, kun­nes suk­laa on su­la­nut. Li­sää puns­si, va­nil­jau­u­te, ka­ne­li ja suo­la. Se­koi­ta ta­sai­sek­si. Nos­ta kyl­mään jäh­met­ty­mään 1–2 tun­nik­si.

2. Pai­ne­le pi­pa­rit kau­li­mel­la pa­kas­te­pus­sin si­säl­lä hie­nok­si mu­ruk­si. Kun suk­laa­mas­sa on jäh­met­ty­nyt muo­toil­ta­vak­si, ota ruo­ka­lu­si­kal­li­nen mas­saa ja pyö­rit­te­le pal­lok­si. Myös epä­mää­räi­sen muo­toi­set suk­laat­ryf­fe­lit ovat her­kul­li­sia. Pyö­rit­te­le tryf­fe­lit lo­puk­si hie­non­ne­tus­sa pi­pa­ri­mu­rus­sa. Säi­ly­tä huo­neen­läm­mös­sä.

Piparoidut tryffelit herkutellaan ystävien kanssa kenties pienen lämmittävän lasillisen kera.

Piparoidut tryffelit herkutellaan ystävien kanssa kenties pienen lämmittävän lasillisen kera.