Artikkeli

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Mansikkainen makumuisto vie mummolaan, jossa makeiden mansikoiden kanssa syötiin paksua vaniljakiisseliä. Tämä vegaaninen vaniljavanukas maistuu yhtä hyvältä. Jogurtti tuo makuun sopivasti hapokkuutta. Mansikat maustetaan ripauksella lakrit­si­juu­ri­jau­hetta, joka yllättävästi korostaa mansikan makeutta.

Va­nil­ja­va­nu­kas ja la­ku­man­si­kat

20 min + hyy­ty­mi­nen 4 tun­tia . help­po . 10 e

4 an­nos­ta

1 prk (2,5 dl) vaah­tou­tu­vaa kau­ra­va­nil­ja­kas­ti­ket­ta

2 dl ve­gaa­nis­ta turk­ki­lais­ta jo­gurt­tia

3 rkl so­ke­ria

½ sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

1 dl ome­na­me­hua

1 ps (4 g) Ve­ge­gel-hyy­te­löi­mi­sai­net­ta

250 g tuo­rei­ta man­si­koi­ta

2 rkl so­ke­ria

1 tl lak­rit­si­juu­ri­jau­het­ta

1. Vat­kaa va­nil­ja­kas­ti­ke vaah­dok­si. Se­koi­ta kul­hos­sa ve­ge­jo­gurt­ti, so­ke­ri ja hy­vin pes­tyn sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri. Se­koi­ta jouk­koon va­nil­ja­vaah­to.

2. Kuu­men­na ome­na­me­hu. Se­koi­ta jouk­koon hyy­te­löi­mi­sai­ne. Kuu­men­na se­koi­tel­len, kun­nes seos on kir­kas­ta. Jääh­dy­tä kä­den­läm­pöi­sek­si ja kaa­da ohu­e­na nau­ha­na va­nu­kas­mas­san jouk­koon. Nos­te­le an­nos­mal­joi­hin. An­na hyy­tyä kyl­mäs­sä 3–4 tun­tia.

3. Puh­dis­ta man­si­kat, pois­ta kan­nat ja leik­kaa pa­loik­si. Se­koi­ta man­si­kat, so­ke­ri ja lak­rit­si­juu­ri­jau­he kes­ke­nään. An­na maus­tua kyl­mäs­sä sen ai­kaa, kun va­nu­kas hyy­tyy.

4. An­nos­te­le la­ku­man­si­koi­ta va­nuk­kai­den pääl­le en­nen tar­joi­lua.