Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Vaniljavanukas ja lakumansikat
20 min + hyytyminen 4 tuntia . helppo . 10 e
4 annosta
1 prk (2,5 dl) vaahtoutuvaa kauravaniljakastiketta
2 dl vegaanista turkkilaista jogurttia
3 rkl sokeria
½ sitruunan raastettu kuori
1 dl omenamehua
1 ps (4 g) Vegegel-hyytelöimisainetta
250 g tuoreita mansikoita
2 rkl sokeria
1 tl lakritsijuurijauhetta
1. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita kulhossa vegejogurtti, sokeri ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. Sekoita joukkoon vaniljavaahto.
2. Kuumenna omenamehu. Sekoita joukkoon hyytelöimisaine. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos on kirkasta. Jäähdytä kädenlämpöiseksi ja kaada ohuena nauhana vanukasmassan joukkoon. Nostele annosmaljoihin. Anna hyytyä kylmässä 3–4 tuntia.
3. Puhdista mansikat, poista kannat ja leikkaa paloiksi. Sekoita mansikat, sokeri ja lakritsijuurijauhe keskenään. Anna maustua kylmässä sen aikaa, kun vanukas hyytyy.
4. Annostele lakumansikoita vanukkaiden päälle ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2