Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Tomaattinen fenkoli-kalakeitto
35 min . helppo . 30 e
4 annosta
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 iso fenkoli
1 porkkana
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
1 tlk (400 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
3 dl valkoviiniä
7 dl kalalientä
2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia tai 2 tl kuivattua timjamia
1 ps (0,5 g) sahramia
2 tl sokeria
1 tl suolaa
600 g ruodottomia kalafileitä, esimerkiksi ahventa, kuhaa tai siikaa
1–2 rkl rypsiöljyä tai oliiviöljyä
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise fenkoli, huuhtele huolellisesti ja leikkaa ohuiksi lastuiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ohuiksi viipaleiksi.
2. Kuumenna öljy ja tomaattipyree kattilassa. Lisää sipulit, valkosipulit, fenkolit ja porkkanat. Kuullota keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää kirsikkatomaatit, valkoviini ja kalaliemi. Mausta timjamilla, sahramilla, sokerilla ja suolalla. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä 20 minuuttia.
3. Paloittele kalafileet ja paista öljyssä paistinpannulla kypsiksi. Jos käytät nahallisia kalafileitä, suomusta ne ennen paistamista. Nosta kypsät kalafileet keittoannoksille.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2