Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Tomaattinen fenkoli-kalakeitto
35 min . helppo . 30 e
4 annosta
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 iso fenkoli
1 porkkana
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
1 tlk (400 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
3 dl valkoviiniä
7 dl kalalientä
2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia tai 2 tl kuivattua timjamia
1 ps (0,5 g) sahramia
2 tl sokeria
1 tl suolaa
600 g ruodottomia kalafileitä, esimerkiksi ahventa, kuhaa tai siikaa
1–2 rkl rypsiöljyä tai oliiviöljyä
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise fenkoli, huuhtele huolellisesti ja leikkaa ohuiksi lastuiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ohuiksi viipaleiksi.
2. Kuumenna öljy ja tomaattipyree kattilassa. Lisää sipulit, valkosipulit, fenkolit ja porkkanat. Kuullota keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää kirsikkatomaatit, valkoviini ja kalaliemi. Mausta timjamilla, sahramilla, sokerilla ja suolalla. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä 20 minuuttia.
3. Paloittele kalafileet ja paista öljyssä paistinpannulla kypsiksi. Jos käytät nahallisia kalafileitä, suomusta ne ennen paistamista. Nosta kypsät kalafileet keittoannoksille.
Panzanella on italialainen salaatti, jonka salaisuus on edellisen päivän ylijääneen leivän elvyttäminen uudeksi, ihanaksi ruoaksi. Lisäksi salaattiin keitetään parsaa ja pilkotaan mukaan muitakin kasviksia.
Arto Vuohelainen
Täyteläinen punaviinikastike maistuu karitsankyljysten kanssa.
Martti Järvi
Panzanella on italialainen salaatti, jonka salaisuus on edellisen päivän ylijääneen leivän elvyttäminen uudeksi, ihanaksi ruoaksi. Lisäksi salaattiin keitetään parsaa ja pilkotaan mukaan muitakin kasviksia.
Arto Vuohelainen
Täyteläinen punaviinikastike maistuu karitsankyljysten kanssa.
Martti Järvi
Yhden astian reseptit ovat kiireisen pelastus. Paista lohi, perunat ja parsat samassa vuoassa uunissa ja tarjoa kyytipoikana skagenröraa. Toimii myös juhlavalla aterialla!
Orzo eli kreikkalainen riisinmuotoinen pasta on omiaan parsan kanssa. Keitä pasta ja parsa näppärästi samassa kattilassa ja surauta joukkoon pistaasilla aateloitu pesto.
Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.
Uunissa kypsyvä hillo on superhelppo valmistaa: marjat pellille, loraus vettä, sokeria ja mieleisiä mausteita joukkoon ja uuni hoitaa loput. Kirpeän makea marjahillo maistuu ihanalta voimakkaiden juustojen, muurikkalettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Pieni ripaus mustapippuria terävöittää maun. Tuias-keramiikkamuki Skafferista Porvoosta.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2