Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
RAPEAT MUURINPOHJALETUT
30 min + taikinan turpoaminen 30 min . helppo . 5 e
4 annosta
8 dl täysmaitoa
2 kananmunaa
2 dl ohrajauhoja
2 1/2 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 1/2 tl suolaa
2 dl vichyä
25 g sulatettua voita
Paistamiseen:
1/2 dl rypsiöljyä
1. Mittaa maito ja kananmunat kulhoon, vatkaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon ohrajauhot, vehnäjauhot ja suola. Peitä taikinakulho liinalla ja anna turvota huoneenlämmössä vähintään 30 minuuttia, mielellään tunnin.
2. Sekoita joukkoon vichy ja sulatettu voi.
3. Kuumenna muurinpohjapannu avotulella, hehkuvien hiilien päällä tai kaasugrillissä. Mittaa pannulle ensimmäistä lettua varten ruokalusikallinen öljyä ja levitä öljy pannulle lastalla. Myöhemmin paistamiseen riittää 1–2 tl öljyä.
4. Kun öljy hieman väreilee, kaada pannulle noin 1 dl taikinaa. Aloita taikinan valuttaminen pannulle kehän ulkoreunasta sisälle päin. Tasoita taikinaa tarvittaessa kevyesti lastalla. Paista pannun kuumuudesta riippuen 2–3 minuuttia. Käännä lettu, kun taikina on hyytynyt letun pinnalta. Paista toiselta puolelta 1–2 minuuttia.
5. Taita lettu ensin puoliksi ja sitten vielä kerran, niin saat letusta kolmioviuhkan. Näin letut pysyvät paremmin lämpiminä.
6. Tarjoile suolaisen ja makean täytteen kanssa.
SILLIRÖRA
20 min . helppo . 8 e
4 annosta
1 (noin 100 g) matjessillifilee
1/4 punasipulia
1/2 maustekurkku
1/2 dl hienonnettua tilliä
200 g ranskankermaa
1 dl majoneesia
2 rkl sitruunamehua
2 tl täysjyväsinappia
2 tl sokeria
1. Kuutioi sillifilee. Kuori ja hienonna punasipuli. Kuutioi maustekurkku pieniksi paloiksi. Hienonna tilli.
2. Sekoita kulhossa ranskankerma, majoneesi, sitruunamehu, sinappi ja sokeri. Lisää sillit, sipulit, maustekurkku ja tilli. Tarjoile suolaisena täytteenä lettujen kanssa.
KUNINGATAR-JOGURTTIRAHKATÄYTE
10 min . helppo . 12 e
4 annosta
2 dl kuohukermaa
200 g jogurttirahkaa
2 rkl hunajaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl mustikoita
2 dl vadelmia
1/2 dl ranskanpastilleja
1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Sekoita joukkoon jogurttirahka, hunaja, vaniljasokeri ja marjat.
3. Rouhi joukkoon ranskanpastillit. Tarjoile lettujen kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2