Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
MUURIKKAPITSA MARGHERITA
20 min + taikinan kohotus 30 min . helppo . 20 e
4 annosta
1 1/2 dl vettä
10 g tuorehiivaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
3–4 dl durum- tai 00-vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
Täyte:
200 g kirsikkatomaatteja
2 rkl öljyä
1 tl sokeria
1/4 tl suolaa
2 dl pizzakastiketta (säilyke)
100 g juustoraastetta
125 g mozzarellaa
basilikaa
mustapippuria
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Lisää joukkoon vehnäjauhoja aluksi puuhaarukalla vatkaten, lopuksi kädellä vaivaten, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoilee kulhon reunoilta. Lisää öljy ja jatka vaivaamista vielä pari minuuttia. Peitä taikinakulho leivinliinalla. Anna kohota lämpimässä vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia.
2. Paista huuhdottuja kirsikkatomaatteja pari minuuttia muurinpohjapannulla öljyssä niin, etteivät tomaatit muhjaannu. Mausta suolalla ja sokerilla, nosta lautaselle. Pyyhkäise pannu kuivaksi.
3. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ne pitsapohjiksi.
4. Paista yksi pitsa kerrallaan. Lisää pitsapohja kuumalle, kuivalle muurinpohjapannulle. Kun pohjapuoli on paistunut kypsäksi, käännä pitsalettu ympäri.
5. Levitä täytteeksi pizzakastiketta, juustoraastetta ja mozzarellaa. Peitä pitsa alumiinifoliolla pariksi minuutiksi, jotta juusto sulaa. Nosta pitsa isolla lastalla tai pitsalapiolla tarjoiluvadille tai esimerkiksi isolle leikkuulaudalle. Viimeistele kirsikkatomaateilla, basilikalla ja mustapippurilla. Paista samoin toinen pitsa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2