Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli
Savoijinkaali-kääryleiden täyte yllättää kreikkalaisilla mauilla. Tuoreella fenkolilla ja fetalla maustettu, sitruunasta kirpsakka risotto lusikoidaan kääryleiden täytteeksi.

Savoijinkaali-kääryleiden täyte yllättää kreikkalaisilla mauilla. Tuoreella fenkolilla ja fetalla maustettu, sitruunasta kirpsakka risotto lusikoidaan kääryleiden täytteeksi.

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

7.9.2023

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Kaalien paras aika on nyt! Näiden kääryleiden sisällä on maukasta kreik­ka­lai­sittain maustettua fenkoli-fetarisottoa.

Fen­ko­li-fe­ta­ri­so­tol­la täy­te­tyt kaa­li­kää­ry­leet

1 h 30 min . help­po . 8 e

4 an­nos­ta / 12 kpl

noin 12 sa­voi­jin­kaa­lin leh­teä (noin 1 kg sa­voi­jin­kaa­lis­ta)

Täy­te:

1 (150 g) fen­ko­li

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

noin 3–4 dl kas­vis­lien­tä

1 rkl voi­ta

1 rkl öl­jyä

1 dl ri­sot­to­rii­siä

1 dl val­ko­vii­niä

150 g fe­ta­juus­toa

1 rkl vas­ta­pu­ris­tet­tua sit­ruu­na­me­hua

1 rkl hie­non­net­tua tim­ja­mia tai ore­ga­noa

Lie­mi:

4 rkl voi­ta

2 rkl hu­na­jaa

1. Hal­kai­se fen­ko­li, huuh­te­le ja pois­ta kan­ta, hie­non­na pie­nik­si kuu­ti­oik­si.

2. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­si.

3. Kuu­men­na kas­vis­lie­mi kie­hu­vak­si.

4. Kuul­lo­ta voi-öl­jy­se­ok­ses­sa fen­ko­lia, val­ko­si­pu­lia ja ri­sot­to­rii­siä noin 5 mi­nuut­tia, kun­nes rii­sit ovat osit­tain lä­pi­kuul­ta­via. Li­sää jouk­koon val­ko­vii­ni. Kie­hau­ta ja kei­tä, kun­nes val­ko­vii­ni on imey­ty­nyt rii­sin jouk­koon. Li­sää kuu­ma kas­vis­lie­mi rii­sin jouk­koon muu­ta­mas­sa eräs­sä. Kyp­sen­nä kes­ki­läm­möl­lä, kun­nes rii­si on kyp­sää.

5. Se­koi­ta jouk­koon mu­rus­tel­tu fe­ta­juus­to, sit­ruu­na­me­hu ja hie­non­net­tu tim­ja­mi.

I6. Ir­ro­ta sa­voi­jin­kaa­lis­ta leh­det, pois­ta leh­tien kes­kel­tä pak­sut leh­ti­ruo­dit. Huuh­te­le leh­det ja kui­vaa ta­lous­pa­pe­ril­la ta­put­te­le­mal­la. Le­vi­tä kaa­lin­leh­dil­le noin ruo­ka­lu­si­kal­li­nen täy­tet­tä. Tai­vu­ta täyt­teen pääl­le en­sin leh­tien si­vut ja kie­do rul­lal­le. Lado kää­ry­leet voil­la voi­del­tuun uu­ni­vuo­kaan sau­ma­puo­li alas­päin.

6. Kuu­men­na uu­ni 175-as­tei­sek­si.

7. Su­la­ta lie­meen tu­le­va voi, ja se­koi­ta jouk­koon hu­na­ja. Voi­te­le kää­ry­leet hu­na­ja­voil­la.

8. Kyp­sen­nä kää­ry­lei­tä uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin tun­ti. Va­le­le pais­to­lien­tä kää­ry­lei­den pin­nal­le muu­ta­man ker­ran kyp­sen­tä­mi­sen ai­ka­na. Tar­joi­le kää­ry­lei­den kans­sa tsat­si­kia ja puo­lu­koi­ta.

Savoijinkaali-kääryleiden täyte yllättää kreikkalaisilla mauilla. Tuoreella fenkolilla ja fetalla maustettu, sitruunasta kirpsakka risotto lusikoidaan kääryleiden täytteeksi.

Savoijinkaali-kääryleiden täyte yllättää kreikkalaisilla mauilla. Tuoreella fenkolilla ja fetalla maustettu, sitruunasta kirpsakka risotto lusikoidaan kääryleiden täytteeksi.

vink­ki!

Kun hie­non­nat kuk­ka­kaa­lin pie­nik­si mu­ruik­si, se muis­tut­taa kus­ku­sia, mut­ta on pal­jon mauk­kaam­paa ja vä­hä­hii­li­hyd­raat­tis­ta herk­kua.

vink­ki!

Kää­ry­leet val­mis­tu­vat pe­rin­tei­siä näp­sä­käm­min, sil­lä peh­me­ä­leh­tis­tä sa­voi­jin­kaa­lia ei tar­vit­se keit­tää erik­seen en­nen kää­ry­leik­si rul­laa­mis­ta.

Lue Myös

Hanna Linnakko

Ihana suklaalasagne kätkee sisäänsä keksejä, mascarponea ja suklaata

Ruusukaalista syntyy mehevä salaatti

Arjen luksusherkku syntyy todella vaivattomasti vartissa. Gnocchien keitin­veden kiehuessa paloitellaan parsakaalit, jotka keitetään yhdessä gnocchien kanssa. Kastikkeeksi valmispestoa ja päälle parmesaania.

Arjen luksusherkku syntyy todella vaivattomasti vartissa. Gnocchien keitin­veden kiehuessa paloitellaan parsakaalit, jotka keitetään yhdessä gnocchien kanssa. Kastikkeeksi valmispestoa ja päälle parmesaania.

Vartissa valmistuva gnocchi-herkku

Hanna Linnakko

Ihana suklaalasagne kätkee sisäänsä keksejä, mascarponea ja suklaata

Ruusukaalista syntyy mehevä salaatti

Arjen luksusherkku syntyy todella vaivattomasti vartissa. Gnocchien keitin­veden kiehuessa paloitellaan parsakaalit, jotka keitetään yhdessä gnocchien kanssa. Kastikkeeksi valmispestoa ja päälle parmesaania.

Arjen luksusherkku syntyy todella vaivattomasti vartissa. Gnocchien keitin­veden kiehuessa paloitellaan parsakaalit, jotka keitetään yhdessä gnocchien kanssa. Kastikkeeksi valmispestoa ja päälle parmesaania.

Vartissa valmistuva gnocchi-herkku

Kokeile iki-ihanan feta-pinaattipiiraan sijaan vaihteeksi kreikkalaista parsakaalipiirakkaa.

Kokeile iki-ihanan feta-pinaattipiiraan sijaan vaihteeksi kreikkalaista parsakaalipiirakkaa.

Feta-parsakaalipiiras on täyteläinen herkku

Pho-keitto

Pho-keitto

Pikainen pho-keitto

Tämä vegaaninen ja gluteeniton omenapiirakka todistaa, miten maukkaalta leivonnainen voikaan maistua, vaikka ei olisi käytetty voita, kermaa tai kananmunia. Mantelijauhe tuo pohjataikinaan makua ja mehevyyttä, vegaaninen jogurtti kostuttaa ja sitoo taikinan kananmunan tavoin. Valitse pirteän kirpeitä omenoita, jotka sopivasti makeutuvat päälle ripotellusta fariinisokerista.

Tämä vegaaninen ja gluteeniton omenapiirakka todistaa, miten maukkaalta leivonnainen voikaan maistua, vaikka ei olisi käytetty voita, kermaa tai kananmunia. Mantelijauhe tuo pohjataikinaan makua ja mehevyyttä, vegaaninen jogurtti kostuttaa ja sitoo taikinan kananmunan tavoin. Valitse pirteän kirpeitä omenoita, jotka sopivasti makeutuvat päälle ripotellusta fariinisokerista.

Omena-mantelipiiras on gluteeniton ja vegaaninen herkku

Helppo ja herkullinen mansikkamojito

Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.

Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.

Reetta Pasanen

Pyöreät italialaiset lemon curd -kerrosleivokset otetaan muotilla kääre­tort­tu­le­vystä

Hanna Linnakko

Muhkea ja maukas lehti­kaa­lif­rittata

Helppo ja herkullinen mansikkamojito

Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.

Italialainen lemon curd -leivos on kuin pieni täytekakku.

Reetta Pasanen

Pyöreät italialaiset lemon curd -kerrosleivokset otetaan muotilla kääre­tort­tu­le­vystä

Hanna Linnakko

Muhkea ja maukas lehti­kaa­lif­rittata

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2