Savoijinkaali-kääryleiden täyte yllättää kreikkalaisilla mauilla. Tuoreella fenkolilla ja fetalla maustettu, sitruunasta kirpsakka risotto lusikoidaan kääryleiden täytteeksi.
Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet
1 h 30 min . helppo . 8 e
4 annosta / 12 kpl
noin 12 savoijinkaalin lehteä (noin 1 kg savoijinkaalista)
Täyte:
1 (150 g) fenkoli
1 valkosipulinkynsi
noin 3–4 dl kasvislientä
1 rkl voita
1 rkl öljyä
1 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
150 g fetajuustoa
1 rkl vastapuristettua sitruunamehua
1 rkl hienonnettua timjamia tai oreganoa
Liemi:
4 rkl voita
2 rkl hunajaa
1. Halkaise fenkoli, huuhtele ja poista kanta, hienonna pieniksi kuutioiksi.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
3. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.
4. Kuullota voi-öljyseoksessa fenkolia, valkosipulia ja risottoriisiä noin 5 minuuttia, kunnes riisit ovat osittain läpikuultavia. Lisää joukkoon valkoviini. Kiehauta ja keitä, kunnes valkoviini on imeytynyt riisin joukkoon. Lisää kuuma kasvisliemi riisin joukkoon muutamassa erässä. Kypsennä keskilämmöllä, kunnes riisi on kypsää.
5. Sekoita joukkoon murusteltu fetajuusto, sitruunamehu ja hienonnettu timjami.
I6. Irrota savoijinkaalista lehdet, poista lehtien keskeltä paksut lehtiruodit. Huuhtele lehdet ja kuivaa talouspaperilla taputtelemalla. Levitä kaalinlehdille noin ruokalusikallinen täytettä. Taivuta täytteen päälle ensin lehtien sivut ja kiedo rullalle. Lado kääryleet voilla voideltuun uunivuokaan saumapuoli alaspäin.
6. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
7. Sulata liemeen tuleva voi, ja sekoita joukkoon hunaja. Voitele kääryleet hunajavoilla.
8. Kypsennä kääryleitä uunin keskitasolla noin tunti. Valele paistolientä kääryleiden pinnalle muutaman kerran kypsentämisen aikana. Tarjoile kääryleiden kanssa tsatsikia ja puolukoita.
Savoijinkaali-kääryleiden täyte yllättää kreikkalaisilla mauilla. Tuoreella fenkolilla ja fetalla maustettu, sitruunasta kirpsakka risotto lusikoidaan kääryleiden täytteeksi.
vinkki!
Kun hienonnat kukkakaalin pieniksi muruiksi, se muistuttaa kuskusia, mutta on paljon maukkaampaa ja vähähiilihydraattista herkkua.
vinkki!
Kääryleet valmistuvat perinteisiä näpsäkämmin, sillä pehmeälehtistä savoijinkaalia ei tarvitse keittää erikseen ennen kääryleiksi rullaamista.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2