Photography: Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Vuohenjuusto-mansikkapiiras
20 min + 45 min . helpohko . noin 17 e
noin 8 palaa
1 pkt (400 g) suolaista piirakkataikinaa
Täyte:
300 g mansikoita
200 g vuohenjuustoa tai fetaa
100 g raastettua parmesaania
2 isoa kananmunaa
2 dl kuohukermaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
1 rkl timjaminlehtiä
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 15 minuuttia.
2. Puolita tai viipaloi mansikat. Murenna vuohenjuusto. Jätä odottamaan.
3. Raasta parmesaani kulhoon. Sekoita kananmunat
ja kerma juustoraasteeseen. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Kaada seos esipaistetulle piiraspohjalle. Asettele mansikat, vuohenjuustomurut ja timjami pinnalle.
4. Vähennä uunin lämpö 175 asteeseen. Paista piirasta noin 35 minuuttia uunin alatasolla. Jos piiras tummuu liikaa, laita päälle folio. Tarjoa huoneenlämpöinen piiras salaatin kanssa.
Photography: Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2