Artikkeli

Photography: Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Vuohenjuusto ja mansikka maustavat piirakan upeasti

Vuohenjuusto ja mansikka solmivat mahtavan makuliiton tässä piirakassa. Se valmistuu helposi valmistaikinasta.

Vuo­hen­juus­to-man­sik­ka­pii­ras

20 min + 45 min . hel­poh­ko . noin 17 e

noin 8 pa­laa

1 pkt (400 g) suo­lais­ta pii­rak­ka­tai­ki­naa

Täy­te:

300 g man­si­koi­ta

200 g vuo­hen­juus­toa tai fe­taa

100 g raas­tet­tua par­me­saa­nia

2 isoa ka­nan­mu­naa

2 dl kuo­hu­ker­maa

½ tl suo­laa

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1 rkl tim­ja­min­leh­tiä

1. Kuu­men­na uu­ni 200 as­tee­seen. Pai­ne­le tai­ki­na jau­ho­te­tuin kä­sin pii­rak­ka- tai ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le. Esi­pais­ta poh­jaa uu­nis­sa 15 mi­nuut­tia.

2. Puo­li­ta tai vii­pa­loi man­si­kat. Mu­ren­na vuo­hen­juus­to. Jätä odot­ta­maan.

3. Raas­ta par­me­saa­ni kul­hoon. Se­koi­ta ka­nan­mu­nat
ja ker­ma juus­to­raas­tee­seen. Maus­ta seos suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Kaa­da seos esi­pais­te­tul­le pii­ras­poh­jal­le. Aset­te­le man­si­kat, vuo­hen­juus­to­mu­rut ja tim­ja­mi pin­nal­le.

4. Vä­hen­nä uu­nin läm­pö 175 as­tee­seen. Pais­ta pii­ras­ta noin 35 mi­nuut­tia uu­nin ala­ta­sol­la. Jos pii­ras tum­muu lii­kaa, lai­ta pääl­le fo­lio. Tar­joa huo­neen­läm­pöi­nen pii­ras sa­laa­tin kans­sa.

Photography: Reetta Pasanen