Artikkeli

Koti ja keit­ti­ön toi­mi­tus ku­vat Koti ja keit­ti­ön ar­kis­to ja Ado­be Stock

Välimeren herkut -erikoislehti on ilmestynyt!

Lähde hurmaavalle makumatkalle Italian, Espanjan ja Kreikan keittiöihin! Kokosimme kesäisen raikkaita ruokia Välimeren alueelta ja kesäviinejä iloksesi loma-ajan illanistujaisiin ja pitkille lounaille. Erikoislehti on myynnissä rajoitetun ajan lehtipisteissä.

Läh­de hur­maa­val­le ma­ku­mat­kal­le Ita­li­an, Es­pan­jan ja Krei­kan keit­ti­öi­hin! Ihas­tu tuo­rei­siin yrt­tei­hin ja se­son­gin par­haim­piin raa­ka-ai­nek­siin, jois­ta val­mis­tat ma­ku­her­mo­ja kut­kut­ta­via ja kau­ko­kai­puu­ta hel­li­viä herk­ku­ja.

Alu­een vii­nit vii­meis­te­le­vät nau­tin­non. Leh­teen on poi­mit­tu 32 mai­ni­o­ta ke­sä­vii­niä ja asi­an­tun­ti­jan vin­kit nou­se­vis­ta vii­ni­a­lu­eis­ta.

Martti Järvi

Yk­sin­ker­tai­nen kreik­ka­lai­nen ruo­ka on mai­ni­o­ta ke­sä­tar­jot­ta­vaa: Ta­ver­nan her­kut al­ku­pa­lois­ta jäl­ki­ruo­kaan val­mis­tu­vat ke­vyis­tä, tuo­reis­ta raa­ka-ai­neis­ta. Val­mis­tam­me gril­li­her­kut kas­vis­ver­si­oi­na hal­lou­min ja fe­tan kera. Olii­vi­öl­jy, sit­ruu­na ja tuo­reet yr­tit vii­meis­te­le­vät maut. Kalí órek­si – eli hy­vää ruo­ka­ha­lua!

Arto Vuohelainen

Ita­li­an keit­ti­ös­tä poi­mim­me klas­si­sen me­nun ja pas­tak­las­si­kot. Tu­tus­tum­me myös cu­ci­na po­ve­raan, sil­lä hä­vik­ki­ruo­an hyö­dyn­tä­mi­nen on iso ruo­kat­ren­di. Ita­li­a­lai­set ovat ol­leen muo­dik­kai­ta jo vuo­si­sa­to­ja – cu­ci­na po­ve­ra eli köy­hä keit­tiö pe­rus­tuu täh­tei­den hyö­dyn­tä­mi­seen ja se­son­gin huo­kei­siin raa­ka-ai­nei­siin, lop­pu­tu­los on her­kul­li­nen! Val­mis­tat oh­jeil­lam­me myös tuo­ret­ta fo­cac­ci­aa ja gris­si­ne­jä sekä Ita­li­an keit­ti­ön iha­nim­pia jäl­ki­ruo­kia: it­se teh­ty­jä jää­te­löi­tä, tum­maa ja vaa­le­aa ti­ra­mi­sua sekä simp­pe­lin mut­ta her­kul­li­sen caf­fè af­fo­ga­ton.

Fabian Björk

Mitä oli­si Es­pan­jan keit­tiö il­man ta­pak­sia! Kata oh­jeil­lam­me ren­to ta­pas­pöy­tä es­pan­ja­lai­seen tyy­liin. Kä­sin syö­tä­vät suu­pa­lat mais­tu­vat il­la­nis­tu­jai­sis­sa vii­nin kera. Aa­mu­kah­vil­le pais­tam­me iha­nat chur­rot, ja hel­le­päi­viä vii­len­tä­vät kyl­mät kei­tot ja juo­mat.

Reetta Pasanen

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ