Artikkeli
Täydellinen sunnuntaipasta syntyy tuorepastahyllyn perunagnoccheista, paistetuista kantarelleista, rapeasta pekonista ja savujuuston makuisesta kermakastikkeesta.

Täydellinen sunnuntaipasta syntyy tuorepastahyllyn perunagnoccheista, paistetuista kantarelleista, rapeasta pekonista ja savujuuston makuisesta kermakastikkeesta.

Ruo­ka ja tyy­li Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Savukerma-kanta­rel­lig­nocchit on täydellinen sunnuntaipasta

Kantarelli-pekonikastike maustetaan savujuus­to­ker­malla ja tarjoillaan tuorepastan kera. Kanta­rel­lig­nocchit saa pöytään 20 minuutissa.

Sa­vu­ker­ma-kan­ta­rel­lig­noc­c­hit

20 min . help­po . 12 e

4 an­nos­ta

5 dl kan­ta­rel­le­ja

1 pur­jo­si­pu­li

1 pkt (180 g) pe­ko­nia

2 ½ dl sa­vu­juus­tol­la maus­tet­tua ruo­ka­ker­maa

1 ok­sa ros­ma­rii­nia

ri­paus suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria

500 g pe­ru­nag­noc­c­he­ja

Li­säk­si:

1 dl par­me­saa­ni- tai pe­co­ri­no­raas­tet­ta

1. Puh­dis­ta kan­ta­rel­lit, leik­kaa pie­nik­si pa­loik­si. Hal­kai­se pur­jo, huuh­do huo­lel­li­ses­ti ja hie­non­na. Sui­ka­loi pe­ko­ni.

2. Pais­ta kan­ta­rel­le­ja kui­val­la pan­nul­la, kun­nes niis­tä ir­ron­nut nes­te on haih­tu­nut pan­nus­ta. Nos­ta lau­ta­sel­le. Pais­ta pe­ko­ni­sui­ka­lei­ta pan­nul­la, kun­nes ne ovat ra­pei­ta. Li­sää pur­jo­silp­pu ja kan­ta­rel­lit. Pais­ta se­koi­tel­len pari mi­nuut­tia. Li­sää ruo­ka­ker­ma ja ros­ma­rii­nis­ta rii­vi­tyt leh­det. Maus­ta ri­pauk­sel­la suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria. An­na kie­hua hil­jal­leen vii­ti­sen mi­nuut­tia.

3. Kei­tä gnoc­c­hit suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan. Va­lu­ta lä­vi­kös­sä ja se­koi­ta heti kas­tik­keen jouk­koon. Vii­meis­te­le par­me­saa­ni- tai pe­co­ri­no­raas­teel­la.

Täydellinen sunnuntaipasta syntyy tuorepastahyllyn perunagnoccheista, paistetuista kantarelleista, rapeasta pekonista ja savujuuston makuisesta kermakastikkeesta.

Täydellinen sunnuntaipasta syntyy tuorepastahyllyn perunagnoccheista, paistetuista kantarelleista, rapeasta pekonista ja savujuuston makuisesta kermakastikkeesta.

vink­ki!

Se­koi­ta kei­te­tyt gnoc­c­hit kan­ta­rel­li­kas­tik­keen jouk­koon heti, kun olet va­lut­ta­nut kei­tin­ve­den pois. Näin gnoc­c­hit py­sy­vät ir­to­nai­si­na.