Täydellinen sunnuntaipasta syntyy tuorepastahyllyn perunagnoccheista, paistetuista kantarelleista, rapeasta pekonista ja savujuuston makuisesta kermakastikkeesta.
Ruoka ja tyyli Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Savukerma-kantarellignocchit
20 min . helppo . 12 e
4 annosta
5 dl kantarelleja
1 purjosipuli
1 pkt (180 g) pekonia
2 ½ dl savujuustolla maustettua ruokakermaa
1 oksa rosmariinia
ripaus suolaa ja mustapippuria
500 g perunagnoccheja
Lisäksi:
1 dl parmesaani- tai pecorinoraastetta
1. Puhdista kantarellit, leikkaa pieniksi paloiksi. Halkaise purjo, huuhdo huolellisesti ja hienonna. Suikaloi pekoni.
2. Paista kantarelleja kuivalla pannulla, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut pannusta. Nosta lautaselle. Paista pekonisuikaleita pannulla, kunnes ne ovat rapeita. Lisää purjosilppu ja kantarellit. Paista sekoitellen pari minuuttia. Lisää ruokakerma ja rosmariinista riivityt lehdet. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Anna kiehua hiljalleen viitisen minuuttia.
3. Keitä gnocchit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä ja sekoita heti kastikkeen joukkoon. Viimeistele parmesaani- tai pecorinoraasteella.
Täydellinen sunnuntaipasta syntyy tuorepastahyllyn perunagnoccheista, paistetuista kantarelleista, rapeasta pekonista ja savujuuston makuisesta kermakastikkeesta.
vinkki!
Sekoita keitetyt gnocchit kantarellikastikkeen joukkoon heti, kun olet valuttanut keitinveden pois. Näin gnocchit pysyvät irtonaisina.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2