Uhkean kuohkea vaniljalla ja sitruunalla maustettu sokerikakku pão de ló on kuin meikäläisten täytekakkupohja, mutta kakku saa jäädä sisältä jopa taikinaisen valuvaksi. Vaniljauutteen voit halutessasi korvata vaniljasokerilla. Parhaimmalta kakku maistuu hieman lämpimänä tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kanssa.
Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Pão de ló -kakku
45 min . helppo . 8 e
6 annosta
4 kananmunaa
2 dl sokeria
¼ tl suolaa
1 tl vaniljauutetta
1 sitruunan raastettu kuori
2 ¼ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
tomusokeria
Lisäksi:
kermavaahtoa
puutarhamarjoja
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää suola, vaniljauute ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. Siivilöi joukkoon jauhot ja leivinjauhe, ja nostele kevyesti sekaisin.
3. Vuoraa kakkuvuoka (halkaisija 20–22 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan.
4. Paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä taikinaiseksi. Ripottele hieman jäähtyneen kakun päälle tomusokeria.
5. Nosta kakku tarjoilulautaselle tai tarjoile suoraan vuoasta kermavaahdon ja marjojen kanssa.
Uhkean kuohkea vaniljalla ja sitruunalla maustettu sokerikakku pão de ló on kuin meikäläisten täytekakkupohja, mutta kakku saa jäädä sisältä jopa taikinaisen valuvaksi. Vaniljauutteen voit halutessasi korvata vaniljasokerilla. Parhaimmalta kakku maistuu hieman lämpimänä tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2