Panzanella on italialainen kesäsalaatti, jonka olennainen osa on edellisen päivän leipä. Se muhevoitetaan öljyssä. Talvinen versio on peruna-hernepanzanella. Sosiaalisessa mediassa kiertää hernelisäkeohje, jonka väitetään olevan Michelle Obaman tekemä. Uskokoon tarinan ken tahtoo, mutta itse ruoka on raikas ja kokeilemisen arvoinen. Ohjeet sivulla 86.
Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen
Michelle Obaman hernesalaatti
20 min . helpohko . noin 10 e
4–6 annosta
2 pussia (yhteensä 400 g) pakasteherneitä
¾ dl oliiviöljyä
2 tl vaahterasiirappia
1 sitruunan mehu ja kuoriraaste
1 pieni salottisipuli
1 pienen purjon valkoinen osa
1 hoikka ruukku minttua
suolaa, mustapippuria myllystä
Tarjoiluun:
herneenversoja, juustoa (esimerkiksi murusteltua fetaa, pecorinoa tai parmesaania)
1. Sulata herneet. Laita noin kolmasosa herneistä tehosekoittimeen öljyn, vaahterasiirapin, sitruunamehun ja kuoriraasteen kanssa. Aja tasaiseksi. Laita hetkeksi sivuun.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna purjo. (Huom. Jos et pidä raa’an sipulin mausta, voit halutessasi paistaa sipulit kypsiksi pannulla öljytilkassa.) Yhdistä ne loppujen herneiden ja mintun kanssa. Kääntele seokseen hernesose. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele halutessasi herneenversoilla ja juustolla. Tarjoa maalaisleivän kanssa tai kalan tai broilerin lisäkkeenä.
Peruna-hernepanzanella
15 min + 30 min . helpohko . noin 12 e
4 annosta
2 paksua viipaletta maalaisleipää
4 keitettyä perunaa, esimerkiksi Siikliä
1 pussi (200 g) pakasteherneitä
½ kurkku
2 dl vihreitä oliiveja
1 ruukku minttua
2 pkt (yhteensä 250 g) buffalomozzarellaa
Kastike:
2 anjovisfileetä tai 4 sardellifileetä
¾ dl oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl pieniä kapriksia
½ tl mustapippuria myllystä
1. Tee ensin kastike. Laita anjovikset kulhoon. Painele haarukalla rakenne rikki. Lisää joukkoon öljy, etikka, kaprikset ja pippuri. Sekoita hyvin.
2. Leikkaa leipä kuutioiksi. Paahda halutessasi leipään kaunis väri öljyssä pannulla. (Leivän voi mainiosti jättää myös paahtamatta.) Kuutioi keitetyt perunat. Laita perunat ja leipäpalat kastikkeeseen. Anna maustua 15 minuuttia.
3. Kiehauta jäiset herneet vähässä vedessä kattilassa. Valuta keitinvesi pois. Viipaloi kurkku. Lisää herneet, kurkut ja oliivit leipäseokseen. Lisää joukkoon mintunlehdet ja revitty mozzarella. Tarjoa heti. Valuta halutessasi päälle vielä hieman oliiviöljyä.
Vinkki: Sulata herneet yön yli jääkaapissa.
Panzanella on italialainen kesäsalaatti, jonka olennainen osa on edellisen päivän leipä. Se muhevoitetaan öljyssä. Talvinen versio on peruna-hernepanzanella. Sosiaalisessa mediassa kiertää hernelisäkeohje, jonka väitetään olevan Michelle Obaman tekemä. Uskokoon tarinan ken tahtoo, mutta itse ruoka on raikas ja kokeilemisen arvoinen. Ohjeet sivulla 86.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2