Artikkeli
Panzanella on italialainen kesäsalaatti, jonka olennainen osa on edellisen päivän leipä. Se muhevoitetaan öljyssä. Talvinen versio on peruna-hernepanzanella. Sosiaalisessa mediassa kiertää hernelisäkeohje, jonka väitetään olevan Michelle Obaman tekemä. Uskokoon tarinan ken tahtoo, mutta itse ruoka on raikas ja kokeilemisen arvoinen. Ohjeet sivulla 86.

Panzanella on italialainen kesäsalaatti, jonka olennainen osa on edellisen päivän leipä. Se muhevoitetaan öljyssä. Talvinen versio on peruna-hernepanzanella. Sosiaalisessa mediassa kiertää hernelisäkeohje, jonka väitetään olevan Michelle Obaman tekemä. Uskokoon tarinan ken tahtoo, mutta itse ruoka on raikas ja kokeilemisen arvoinen. Ohjeet sivulla 86.

San­na Ke­kä­läi­nen kuva Reet­ta Pa­sa­nen

Helppo kuin herne! Valmista salaattipöytään ruokaisa peruna-hernepanzanella tai Michelle Obaman hernesalaatti

Panzanella on italialainen kesäsalaatti, jonka olennainen osa on edellisen päivän leipä. Se muhevoitetaan öljyssä. Meidän versiomme on peruna-hernepanzanella. Sosiaalisessa mediassa kiertää hernelisäkeohje, jonka väitetään olevan Michelle Obamalta peräisin. Uskokoon tarinan ken tahtoo, mutta itse hernesalaatti on raikas ja kokeilemisen arvoinen.

Mic­hel­le Oba­man her­ne­sa­laat­ti

20 min . hel­poh­ko . noin 10 e

4–6 an­nos­ta

2 pus­sia (yh­teen­sä 400 g) pa­kas­te­her­nei­tä

¾ dl olii­vi­öl­jyä

2 tl vaah­te­ra­sii­rap­pia

1 sit­ruu­nan mehu ja kuo­ri­raas­te

1 pie­ni sa­lot­ti­si­pu­li

1 pie­nen pur­jon val­koi­nen osa

1 hoik­ka ruuk­ku mint­tua

suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Tar­joi­luun:

her­neen­ver­so­ja, juus­toa (esi­mer­kik­si mu­rus­tel­tua fe­taa, pe­co­ri­noa tai par­me­saa­nia)

1. Su­la­ta her­neet. Lai­ta noin kol­ma­so­sa her­neis­tä te­ho­se­koit­ti­meen öl­jyn, vaah­te­ra­sii­ra­pin, sit­ruu­na­me­hun ja kuo­ri­raas­teen kans­sa. Aja ta­sai­sek­si. Lai­ta het­kek­si si­vuun.

2. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li. Hie­non­na pur­jo. (Huom. Jos et pidä raa’an si­pu­lin maus­ta, voit ha­lu­tes­sa­si pais­taa si­pu­lit kyp­sik­si pan­nul­la öl­jy­til­kas­sa.) Yh­dis­tä ne lop­pu­jen her­nei­den ja min­tun kans­sa. Kään­te­le se­ok­seen her­ne­so­se. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Vii­meis­te­le ha­lu­tes­sa­si her­neen­ver­soil­la ja juus­tol­la. Tar­joa maa­lais­lei­vän kans­sa tai ka­lan tai broi­le­rin li­säk­kee­nä.

Pe­ru­na-her­ne­pan­za­nel­la

15 min + 30 min . hel­poh­ko . noin 12 e

4 an­nos­ta

2 pak­sua vii­pa­let­ta maa­lais­lei­pää

4 kei­tet­tyä pe­ru­naa, esi­mer­kik­si Siik­liä

1 pus­si (200 g) pa­kas­te­her­nei­tä

½ kurk­ku

2 dl vih­rei­tä olii­ve­ja

1 ruuk­ku mint­tua

2 pkt (yh­teen­sä 250 g) buf­fa­lo­moz­za­rel­laa

Kas­ti­ke:

2 an­jo­vis­fi­lee­tä tai 4 sar­del­li­fi­lee­tä

¾ dl olii­vi­öl­jyä

2 rkl pu­na­vii­nie­tik­kaa

2 rkl pie­niä kap­rik­sia

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Tee en­sin kas­ti­ke. Lai­ta an­jo­vik­set kul­hoon. Pai­ne­le haa­ru­kal­la ra­ken­ne rik­ki. Li­sää jouk­koon öl­jy, etik­ka, kap­rik­set ja pip­pu­ri. Se­koi­ta hy­vin.

2. Leik­kaa lei­pä kuu­ti­oik­si. Paah­da ha­lu­tes­sa­si lei­pään kau­nis väri öl­jys­sä pan­nul­la. (Lei­vän voi mai­ni­os­ti jät­tää myös paah­ta­mat­ta.) Kuu­ti­oi kei­te­tyt pe­ru­nat. Lai­ta pe­ru­nat ja lei­pä­pa­lat kas­tik­kee­seen. An­na maus­tua 15 mi­nuut­tia.

3. Kie­hau­ta jäi­set her­neet vä­häs­sä ve­des­sä kat­ti­las­sa. Va­lu­ta kei­tin­ve­si pois. Vii­pa­loi kurk­ku. Li­sää her­neet, kur­kut ja olii­vit lei­pä­se­ok­seen. Li­sää jouk­koon min­tun­leh­det ja re­vit­ty moz­za­rel­la. Tar­joa heti. Va­lu­ta ha­lu­tes­sa­si pääl­le vie­lä hie­man olii­vi­öl­jyä.

Vink­ki: Su­la­ta her­neet yön yli jää­kaa­pis­sa.

Panzanella on italialainen kesäsalaatti, jonka olennainen osa on edellisen päivän leipä. Se muhevoitetaan öljyssä. Talvinen versio on peruna-hernepanzanella. Sosiaalisessa mediassa kiertää hernelisäkeohje, jonka väitetään olevan Michelle Obaman tekemä. Uskokoon tarinan ken tahtoo, mutta itse ruoka on raikas ja kokeilemisen arvoinen. Ohjeet sivulla 86.

Panzanella on italialainen kesäsalaatti, jonka olennainen osa on edellisen päivän leipä. Se muhevoitetaan öljyssä. Talvinen versio on peruna-hernepanzanella. Sosiaalisessa mediassa kiertää hernelisäkeohje, jonka väitetään olevan Michelle Obaman tekemä. Uskokoon tarinan ken tahtoo, mutta itse ruoka on raikas ja kokeilemisen arvoinen. Ohjeet sivulla 86.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ