Pilkuta focaccia mansikoilla ja tarjoa juuston kanssa.
Sanna Kekäläinen kuvat Reetta Pasanen
Mansikka-rosmariinifocaccia
30 min + 1 t . hieman työläs . noin 5 e
noin 12 palaa
3 ½ dl vettä
30 g tuorehiivaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
3 rkl laadukasta oliiviöljyä
Päälle:
rosmariinia, sormisuolaa
noin 10 pientä mansikkaa
Vuoan ja leivän voiteluun:
oliiviöljyä
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen sekoittaen. Lisää jauhojen alustamisen loppuvaiheessa öljy.
2. Peitä kulho liinalla. Anna kohota tunti vedottomassa paikassa.
3. Voitele uunivuoka (koko noin 18 x 28 cm) öljyllä. Laita taikina vuokaan ja taputtele tasaiseksi. Sivele reilusti öljyä taikinan pintaan. Anna kohota vedottomassa paikassa 30 minuuttia.
4. Työnnä taikinaan pieniä mansikoita ja rosmariinia. Ripottele päälle sormisuolaa.
5. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia, kunnes leipä on kauniin kullanruskea.
Pilkuta focaccia mansikoilla ja tarjoa juuston kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2