Artikkeli

Photography: Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Feta-tomaattisalaatti ja tahinikastike

Feta-tomaattisalaatti saattaa kuulostaa tavanomaiselta, mutta tilkka tahinia eli seesamitahnaa siivittää makumaailman uusille ulottuvuuksille.

Feta-to­maat­ti­sa­laat­ti ja ta­hi­ni­kas­ti­ke

15 min . help­po . noin 11 e

4 an­nos­ta

1 pu­na­si­pu­li

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

½ tl suo­laa

600–800 g eri­lai­sia to­maat­te­ja

200 g fe­taa

1 ruuk­ku yrt­te­jä, esi­mer­kik­si mint­tua tai leh­ti­per­sil­jaa

Kas­ti­ke:

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

2–3 tl ta­hi­nia

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

2 rkl olii­vi­öl­jyä

1 tl juus­to­ku­mi­naa

⅓ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Tee kas­ti­ke. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­li. Yh­dis­tä mui­den ai­nei­den kans­sa.

2. Kuo­ri pu­na­si­pu­li ja leik­kaa se ohu­e­no­huik­si vii­pa­leik­si. Lai­ta pie­neen kul­hoon sit-
ruu­na­me­hun ja suo­lan kans­sa. An­na ma­ri­noi­tua sen ai­kaa, kun val­mis­te­let muut ai­neet.

3. Vii­pa­loi to­maa­tit. Aset­te­le tar­joi­lu­va­dil­le. Nos­ta pääl­le mu­rus­tel­tua fe­taa ja ma­ri­noi­tua si­pu­lia. Vii­meis­te­le ta­hi­ni­kas­tik­keel­la ja yr­teil­lä.

Vink­ki: Voit kor­va­ta osan to­maa­teis­ta kurk­ku­vii­pa­leil­la.

Photography: Reetta Pasanen