Artikkeli
Lempeä mascarpone, paistetut suppilovahverot ja parmesaani muhivat maukkaiksi risotossa.

Lempeä mascarpone, paistetut suppilovahverot ja parmesaani muhivat maukkaiksi risotossa.

Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen

Suppilovahvero-mascar­po­ne­ri­sotto maustetaan kirpeällä sitruunalla

Lempeässä risotossa suppilovahverot saavat maukkaaksi seuralaisekseen mascar­po­ne­juuston ja ripauksen sitruunaa.

Sup­pi­lo­vah­ve­ro-mas­car­po­ne­ri­sot­to

30 min . hel­poh­ko . 11 e

4 an­nos­ta

6 dl puh­dis­tet­tu­ja sup­pi­lo­vah­ve­roi­ta

2 sa­lot­ti­si­pu­lia

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

noin 1 l kuu­maa kas­vis­lien­tä

2 ok­saa tim­ja­mia

2 dl ri­sot­to­rii­siä

1 dl val­ko­vii­niä

1 sit­ruu­nan kuo­ri­raas­te ja mehu

1 prk (250 g) mas­car­po­nea

1 dl raas­tet­tua par­me­saa­nia

1 rkl voi­ta

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Tar­joi­luun:

raas­tet­tua par­me­saa­nia

1. Pais­ta sie­niä kui­val­la, kuu­mal­la pan­nul­la, kun­nes niis­tä ei enää ir­toa nes­tet­tä. Lai­ta sie­net het­kek­si si­vuun.

2. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit. Kuu­men­na kas­vis­lie­mi kat­ti­las­sa.

3. Kuul­lo­ta si­pu­lei­ta ja tim­ja­mia muu­ta­ma mi­nuut­ti pan­nul­la vois­sa. Li­sää rii­si ja kuul­lo­ta, kun­nes rii­si muut­tuu hie­man lä­pi­kuul­ta­vak­si. Kaa­da vii­ni pan­nul­le ja an­na sen kie­hah­taa. Vä­hen­nä läm­pö kes­ki­läm­möl­le. Li­sää kuu­maa kas­vis­lien­tä kau­hal­li­nen ker­ral­laan rii­sin jouk­koon. Li­sää lien­tä vas­ta, kun edel­li­nen lie­mi on imey­ty­nyt rii­siin. Jat­ka, kun­nes rii­si on juu­ri ja juu­ri kyp­sää ja ri­sot­to hie­man löy­sää. Huo­mi­oi, et­tä mas­car­po­nen li­sää­mi­nen löy­syt­tää ri­sot­toa. Ai­kaa kyp­sen­tä­mi­seen ku­luu noin 20 mi­nuut­tia.

4. Se­koi­ta ri­sot­toon sie­net, sit­ruu­nan­me­hu ja -kuo­ri­raas­te, mel­kein kaik­ki mas­car­po­ne ja puo­let par­me­saa­nis­ta. Maus­ta pip­pu­ril­la. (Huom. suo­laa ei vält­tä­mät­tä tar­vi­ta, sil­lä kas­vis­lie­mi on it­ses­sään suo­lais­ta.) Tar­joa heti lo­pun mas­car­po­nen ja run­saan par­me­saa­nin kans­sa.

Lempeä mascarpone, paistetut suppilovahverot ja parmesaani muhivat maukkaiksi risotossa.

Lempeä mascarpone, paistetut suppilovahverot ja parmesaani muhivat maukkaiksi risotossa.

Reetta Pasanen