Lempeä mascarpone, paistetut suppilovahverot ja parmesaani muhivat maukkaiksi risotossa.
Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen
Suppilovahvero-mascarponerisotto
30 min . helpohko . 11 e
4 annosta
6 dl puhdistettuja suppilovahveroita
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
noin 1 l kuumaa kasvislientä
2 oksaa timjamia
2 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
1 sitruunan kuoriraaste ja mehu
1 prk (250 g) mascarponea
1 dl raastettua parmesaania
1 rkl voita
½ tl mustapippuria myllystä
Tarjoiluun:
raastettua parmesaania
1. Paista sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Laita sienet hetkeksi sivuun.
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna kasvisliemi kattilassa.
3. Kuullota sipuleita ja timjamia muutama minuutti pannulla voissa. Lisää riisi ja kuullota, kunnes riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi. Kaada viini pannulle ja anna sen kiehahtaa. Vähennä lämpö keskilämmölle. Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan riisin joukkoon. Lisää lientä vasta, kun edellinen liemi on imeytynyt riisiin. Jatka, kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää ja risotto hieman löysää. Huomioi, että mascarponen lisääminen löysyttää risottoa. Aikaa kypsentämiseen kuluu noin 20 minuuttia.
4. Sekoita risottoon sienet, sitruunanmehu ja -kuoriraaste, melkein kaikki mascarpone ja puolet parmesaanista. Mausta pippurilla. (Huom. suolaa ei välttämättä tarvita, sillä kasvisliemi on itsessään suolaista.) Tarjoa heti lopun mascarponen ja runsaan parmesaanin kanssa.
Lempeä mascarpone, paistetut suppilovahverot ja parmesaani muhivat maukkaiksi risotossa.
Reetta Pasanen
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2