Fenkolin voimakas aniksen maku kesyyntyy valkoviinistä ja sitruunasta kirpeän hapokkaassa voikastikkeessa. Kastike on paranneltu versio klassisesta ranskalaisesta sole meunièrestä. Jos salaattifenkolissa on hapsuja varsien päässä, silppua ne lopuksi ruoan päälle.
Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Kuhaa fenkoli-voikastikkeessa
20 min . helppo . 25 e
4 annosta
400 g nahattomia kuhafileitä
1 fenkoli
100 g tuoretta pinaattia
½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
3 rkl oliiviöljyä
50 g voita
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 dl valkoviiniä
1 rkl kapriksia
rouhaisu mustapippuria
1. Nypi tai leikkaa kuhafileistä mahdolliset ruodot pois. Halkaise ja huuhtele fenkoli, poista kanta ja leikkaa viipaleiksi. Huuhtele pinaatti lävikössä. Pese sitruuna ja raasta puolikkaasta kuori.
2. Kuullota öljyssä paistinpannulla fenkoliviipaleet. Lisää pinaatit ja paista, kunnes pinaatit ovat pehmenneet. Kaada fenkolit ja pinaatit lautaselle. Lisää pannulle voi. Kun voi on sulanut, nosta pannulle kuhafileet. Paista fileitä pari minuuttia molemmin puolin. Mausta sokerilla ja suolalla.
3. Lisää fenkolit ja pinaatit, valkoviini, sitruunamehu ja sitruunan raastettu kuori sekä kaprikset. Kiehauta ja kypsennä noin viisi minuuttia. Valele kastiketta kuhafileille kypsentämisen aikana.
4. Rouhaise päälle lopuksi mustapippuria. Tarjoile hyvän leivän tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Fenkolin voimakas aniksen maku kesyyntyy valkoviinistä ja sitruunasta kirpeän hapokkaassa voikastikkeessa. Kastike on paranneltu versio klassisesta ranskalaisesta sole meunièrestä. Jos salaattifenkolissa on hapsuja varsien päässä, silppua ne lopuksi ruoan päälle.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2