Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Täytetyt suippopaprikat

Täytetyt paprikat ovat herkullinen tervehdys menneiltä vuosikymmeniltä. Nyt kasvisten sisään lastataan kuskusia ja oliiveja. Viimeistely hoituu kunnon lusikallisella jogurtti-kurkkudippiä.

Täy­te­tyt suip­po­pap­ri­kat

20 min + 25 min . help­po . noin 12,50 e

4 an­nos­ta

4–6 suip­po­pap­ri­kaa

1 dl kus­ku­sia

2 rkl + 1 rkl olii­vi­öl­jyä

2 tl tah­na­mais­ta ha­ris­saa

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 dl pie­nek­si re­vit­tyä leh­ti­kaa­lia

1 dl kei­tet­ty­jä lins­se­jä

1 dl hie­non­net­tu­ja olii­ve­ja

150 g mu­rus­tel­tua vuo­hen­juus­toa

2 dl raas­tet­tua par­me­saa­nia

1. Hal­kai­se pap­ri­kat pit­kit­täin. Pois­ta kan­ta ja sie­me­net. Lai­ta lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyl­le pel­lil­le. Va­lu­ta pin­nal­le öl­jyä. Pais­ta 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa 10 mi­nuut­tia.

2. Kei­tä kus­kus pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan. Se­koi­ta kyp­sään kus­ku­siin 2 rkl öl­jyä ja ha­ris­sa.

3. Kuo­ri ja vii­pa­loi val­ko­si­pu­lit. Kuul­lo­ta ne pan­nul­la 1 rkl öl­jys­sä kyp­sik­si. Li­sää pie­nek­si re­vi­tyt leh­ti­kaa­lit ja lins­sit. Pais­ta se­koi­tel­len, kun­nes leh­ti­kaa­li peh­me­nee. Yh­dis­tä se­ok­seen kei­tet­ty kus­kus, vuo­hen­juus­to ja olii­vit.

4. Lu­si­koi seos pap­ri­koil­le. Ri­pot­te­le pääl­le juus­to­raas­te. Jat­ka pais­ta­mis­ta uu­nis­sa noin 15 mi­nuut­tia tai kun­nes pap­ri­kat ovat peh­mei­tä. Tar­joa kurk­ku­di­pin kans­sa. Oh­je tääl­lä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ