Artikkeli

Photography: Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Kreikkalainen salaatti päivitetään uudeksi avokadolla ja mansikoilla

Viritä iki-ihana kreikkalainen salaatti uusiksi mansikan ja avokadon suosiollisella avustuksella.

Kreik­ka­lai­nen ke­sä­sa­laat­ti

15 min . help­po . noin 11 e

4 an­nos­ta

1 ke­sä­pu­na­si­pu­li var­si­neen

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

2 avo­ka­doa

1 avo­maan­kurk­ku

250 g man­si­koi­ta

300 g fe­taa

2 dl ki­vet­tö­miä olii­ve­ja

1 hoik­ka nip­pu til­liä

Kas­ti­ke:

4 rkl olii­vi­öl­jyä

1 rkl pu­na­vii­nie­tik­kaa

1 tl juok­se­vaa hu­na­jaa

1 tl kui­vat­tua ore­ga­noa

suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Tee kas­ti­ke se­koit­ta­mal­la kaik­ki sen ai­nek­set kes­ke­nään.

2. Vii­pa­loi si­pu­li var­si­neen sa­laat­ti­kul­hon poh­jal­le. Pu­ris­ta pääl­le sit­ruu­na­me­hua. Kuo­ri ja vii­pa­loi avo­ka­dot. Li­sää kul­hoon ja kään­te­le va­ro­vas­ti.

3. Kuo­ri kurk­ku, hal­kai­se se ja pois­ta sie­me­net. Kuu­ti­oi kurk­ku. Vii­pa­loi man­si­kat. Li­sää ne ren­nos­ti mu­rus­tel­lun fe­tan kans­sa sa­laat­ti­kul­hoon. Li­sää olii­vit.

4. Kaa­da kas­ti­ke sa­laat­tiin ja se­koi­ta. Vii­meis­te­le hie­non­ne­tul­la til­lil­lä.

Photography: Reetta Pasanen

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ