Hunajapaahdetut palsternakat.
Sanna Kekäläinen kuva Reetta Pasanen
Hunajapaahdetut palsternakat
20 min + 40 min uunissa . helppo . noin 9 e
4–8 annosta
4 palsternakkaa
suolaa, mustapippuria myllystä, kuivattua chiliä myllystä
100 g voita
2 tl vaaleaa siirappia
2 taatelia
2 rkl rouhittuja pekaanipähkinöitä
4 rkl yrttejä
Jogurttikastike:
¼ kurkku
2 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
1 tl sitruunamehua
suolaa, mustapippuria myllystä (vihreää dukkahia)
1. Kuori palsternakat ja puolita ne pitkittäin. Leikkaa juureksiin viiltoja noin 2 mm:n välein hieman puolivälin alapuolelle saakka. Laita juurekset uunivuokaan. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä.
2. Sulata voi ja yhdistä siirapin kanssa. Valuta seosta palsternakoille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.
3. Tee kastike. Raasta kurkku. Purista vesi pois. Yhdistä jogurtin, ruohosipulin, sitruunamehun, suolan ja pippurin kanssa.
4. Laita palsternakat tarjoiluvadille. Viimeistele kuutioiduilla taateleilla, rouhituilla pähkinöillä ja yrteillä. Tarjoa jogurttikastikkeen kanssa.
5. Viimeistele halutessasi vihreällä dukkahilla.
Hunajapaahdetut palsternakat.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2