Espanjalaisen bogueronesin tapaan sitruunalla, valkosipulilla ja tuoreilla yrteillä maustetussa ja maukkaassa liemessä marinoituneet muikut lastataan paistettujen perunoiden päälle ja tarjoillaan alkuruokatapaksina. Muikut voi pistää marinoitumaan parikin päivää ennen tarjoilua. Vaihda tuoreet yrtit raikkaisiin ennen tarjoilua.
Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Muikkutapas
30 min + marinointi 4 t . helppo . 10 e
4 annosta
250 g perattuja muikkuja
Mausteliemi:
½ dl valkoviinietikkaa
½ dl sitruunamehua
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
½ dl hienonnettua lehtipersiljaa
½ dl hienonnettua minttua
1 tl kapriksia
1 rkl rypsiöljyä
Lisäksi:
6 keitettyä perunaa
2 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa
3–4 rkl majoneesia
minttua
mustapippuria
1. Sekoita kulhossa valkoviinietikka, sitruunamehu, sokeri ja suola. Nosta peratut muikut liemeen.
2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet, hienonna yrtit. Lisää muikkujen joukkoon loput mausteliemen ainekset öljyä lukuun ottamatta. Anna maustua kylmässä vähintään 4 tuntia. Lisää joukkoon öljy ja nostele kevyesti sekaisin.
3. Halkaise perunat. Paista perunoita pannulla öljyssä, kunnes perunoiden leikkuupinta on kauniin ruskea. Mausta suolalla. Nosta tarjoiluvadille. Lisää perunoille nokare majoneesia ja marinoituja muikkuja. Koristele mintulla. Rouhaise päälle vielä mustapippuria.
Muikut voi panna marinoitumaan parikin päivää ennen tarjoilua. Vaihda yrtit raikkaisiin ennen tarjoilua.
Espanjalaisen bogueronesin tapaan sitruunalla, valkosipulilla ja tuoreilla yrteillä maustetussa ja maukkaassa liemessä marinoituneet muikut lastataan paistettujen perunoiden päälle ja tarjoillaan alkuruokatapaksina. Muikut voi pistää marinoitumaan parikin päivää ennen tarjoilua. Vaihda tuoreet yrtit raikkaisiin ennen tarjoilua.
vinkki!
Ilmastoystävällisen ruoan hiilijalanjälki on mahdollisimman pieni. Lautaselle valitaan muita kuin maitotuotteita, lihaa ja kasvatettua kalaa, riisiä tai kauempaa lennätettyjä hedelmiä ja vihannekseksia. Kasvihuoneessa kasvatettujen kasvisten määrä ruoanlaitossa minimoidaan. Ruokakori täyttyy läheltä kestävästi pyydetystä kalasta, kuten nyt tammikuussa muikusta, sekä pavuista, kotimaisista juureksista ja viljasta, satokausihedelmistä ja pakastetuista marjoista.
Myös ruokahävikin vähentäminen on tärkeä ilmastoteko. Jos ruokaa jää viikonlopusta, syö se lounaseväinä tai tuunaa uudeksi ateriaksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2