Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Fenkoli-vuohenjuustopiirakka
60 min . helppo . 12 e
4 annosta
1 pkt (400 g) piirakkataikinaa
Täyte:
1 pieni fenkoli
1 keltasipuli
2 rkl rypsiöljyä
¼ tl suolaa
10 kirsikkatomaattia
200 g ranskankermaa
1 kananmuna
150 g juustoraastetta
100 g vuohenjuustoa
1 dl basilikaa
1. Ota piirakkataikina pakkauksesta huoneenlämpöön sulamaan. Voitele piirakkavuoka (Ø 22 cm). Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
2. Halkaise ja huuhtele fenkoli, poista kanta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori sipuli, leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Paista fenkolia ja sipulia öljyssä paistinpannulla, kunnes fenkoli on hieman pehmennyt. Mausta suolalla.
3. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit.
4. Sekoita ranskankerma, muna ja juustoraaste kulhossa. Kaada sekoitus vuokaan taikinapohjalle. Levitä päälle fenkoli-sipulipaistos ja kirsikkatomaatit. Viipaloi vuohenjuusto ja lisää täytteeseen.
5. Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes täyte on kauniin ruskea. Anna jäähtyä. Viimeistele basilikalla.
vinkki!
Fenkoli-vuohenjuustopiirakka sopii tarjottavaksi niin teen kuin valkoviininkin kanssa.
vinkki!
Jäävedessä kylvetetystä fenkolista tulee mielettömän rapea. Sama kikka pätee muihinkin paljon vettä sisältäviin vihanneksiin ja salaatteihin.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2