Artikkeli

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Raikas fenkoli sopii vuohen­juus­to­pii­rakkaan

Hienostuneesti aniksen makuinen fenkoli on omimmillaan voimakkaiden juustojen, tomaattien ja sitrusten seurassa. Piirakalle tekee hyvää, kun se saa levätä kylmässä seuraavaan päivään. Lämmitä piirakka kevyesti ennen tarjoilua!

Fen­ko­li-vuo­hen­juus­to­pii­rak­ka

60 min . help­po . 12 e

4 an­nos­ta

1 pkt (400 g) pii­rak­ka­tai­ki­naa

Täy­te:

1 pie­ni fen­ko­li

1 kel­ta­si­pu­li

2 rkl ryp­si­öl­jyä

¼ tl suo­laa

10 kir­sik­ka­to­maat­tia

200 g rans­kan­ker­maa

1 ka­nan­mu­na

150 g juus­to­raas­tet­ta

100 g vuo­hen­juus­toa

1 dl ba­si­li­kaa

1. Ota pii­rak­ka­tai­ki­na pak­kauk­ses­ta huo­neen­läm­pöön su­la­maan. Voi­te­le pii­rak­ka­vuo­ka (Ø 22 cm). Le­vi­tä tai­ki­na vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le.

2. Hal­kai­se ja huuh­te­le fen­ko­li, pois­ta kan­ta ja leik­kaa ohuik­si vii­pa­leik­si. Kuo­ri si­pu­li, leik­kaa ohuik­si loh­koik­si. Pais­ta fen­ko­lia ja si­pu­lia öl­jys­sä pais­tin­pan­nul­la, kun­nes fen­ko­li on hie­man peh­men­nyt. Maus­ta suo­lal­la.

3. Huuh­te­le ja hal­kai­se kir­sik­ka­to­maa­tit.

4. Se­koi­ta rans­kan­ker­ma, muna ja juus­to­raas­te kul­hos­sa. Kaa­da se­koi­tus vuo­kaan tai­ki­na­poh­jal­le. Le­vi­tä pääl­le fen­ko­li-si­pu­li­pais­tos ja kir­sik­ka­to­maa­tit. Vii­pa­loi vuo­hen­juus­to ja li­sää täyt­tee­seen.

5. Kyp­sen­nä pii­rak­kaa 200-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 30 mi­nuut­tia, kun­nes täy­te on kau­niin rus­kea. An­na jääh­tyä. Vii­meis­te­le ba­si­li­kal­la.

vink­ki!

Fen­ko­li-vuo­hen­juus­to­pii­rak­ka so­pii tar­jot­ta­vak­si niin teen kuin val­ko­vii­nin­kin kans­sa.

vink­ki!

Jää­ve­des­sä kyl­ve­te­tys­tä fen­ko­lis­ta tu­lee mie­let­tö­män ra­pea. Sama kik­ka pä­tee mui­hin­kin pal­jon vet­tä si­säl­tä­viin vi­han­nek­siin ja sa­laat­tei­hin.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ