Artikkeli
Uunifenkolit voi nauttia alkuruoaksi hyvän leivän kanssa tai ne voi viipaloida feta- tai vuohenjuustosalaatin joukkoon. Rasvaisen chorizon suolaisuus sekä loraus hunajaa sopivat erinomaisesti fenkolin makupariksi.

Uunifenkolit voi nauttia alkuruoaksi hyvän leivän kanssa tai ne voi viipaloida feta- tai vuohenjuustosalaatin joukkoon. Rasvaisen chorizon suolaisuus sekä loraus hunajaa sopivat erinomaisesti fenkolin makupariksi.

Suvi Rüster ku­vat Mart­ti Jär­vi

Uunipaahdetut chorizo-fenkolit alkuruokapöytään tai pikku iltapalaksi

Uunifenkolit voi nauttia alkuruoaksi hyvän leivän kanssa tai ne voi viipaloida feta- tai vuohen­juus­to­sa­laatin joukkoon. Rasvaisen chorizon suolaisuus ja loraus hunajaa sopivat erinomaisesti fenkolin kanssa.

Uu­ni­paah­de­tut cho­ri­zo-fen­ko­lit

45 min . help­po . 6 e

4 an­nos­ta

2 fen­ko­lia

½ sit­ruu­na

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

3 rkl olii­vi­öl­jyä

1 rkl hu­na­jaa

50 g cho­ri­zoa

sor­mi­suo­laa

150 g rans­kan­ker­maa

1. Hal­kai­se ja huuh­te­le fen­ko­lit. Leik­kaa tar­vit­ta­es­sa fen­ko­lien päis­tä kui­vah­ta­nut­ta vart­ta pois. Le­vi­tä fen­ko­lin­puo­lik­kaat uu­ni­vuo­kaan leik­kuu­pin­ta ylös­päin.

2. Pese sit­ruu­na läm­pi­mäl­lä ve­del­lä. Leik­kaa sit­ruu­na loh­koik­si, pu­ris­ta loh­kois­ta me­hua fen­ko­leil­le. Jätä pu­ris­te­tut loh­kot vuo­kaan. Kuo­ri ja vii­pa­loi val­ko­si­pu­lin­kyn­net, li­sää fen­ko­lien pääl­le. Va­lu­ta fen­ko­leil­le olii­vi­öl­jyä. Va­lu­ta pääl­le hu­na­jaa.

3. Leik­kaa cho­ri­zo kuu­ti­oik­si ja li­sää fen­ko­lien pääl­le. Kyp­sen­nä fen­ko­lei­ta 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 35 mi­nuut­tia, kun­nes fen­ko­lit ovat kau­niin rus­kei­ta ja hie­man peh­men­neet. Ri­pot­te­le pääl­le sor­mi­suo­laa. Vii­meis­te­le ha­lu­tes­sa­si fen­ko­lit rans­kan­ker­mal­la tai sme­ta­nal­la ja tuo­reil­la yr­teil­lä.

4. Tar­joi­le sel­lai­se­naan hy­vän lei­vän kans­sa tai esi­mer­kik­si ka­la­ruo­an li­suk­kee­na.

Uunifenkolit voi nauttia alkuruoaksi hyvän leivän kanssa tai ne voi viipaloida feta- tai vuohenjuustosalaatin joukkoon. Rasvaisen chorizon suolaisuus sekä loraus hunajaa sopivat erinomaisesti fenkolin makupariksi.

Uunifenkolit voi nauttia alkuruoaksi hyvän leivän kanssa tai ne voi viipaloida feta- tai vuohenjuustosalaatin joukkoon. Rasvaisen chorizon suolaisuus sekä loraus hunajaa sopivat erinomaisesti fenkolin makupariksi.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ