Uunifenkolit voi nauttia alkuruoaksi hyvän leivän kanssa tai ne voi viipaloida feta- tai vuohenjuustosalaatin joukkoon. Rasvaisen chorizon suolaisuus sekä loraus hunajaa sopivat erinomaisesti fenkolin makupariksi.
Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Uunipaahdetut chorizo-fenkolit
45 min . helppo . 6 e
4 annosta
2 fenkolia
½ sitruuna
2 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
50 g chorizoa
sormisuolaa
150 g ranskankermaa
1. Halkaise ja huuhtele fenkolit. Leikkaa tarvittaessa fenkolien päistä kuivahtanutta vartta pois. Levitä fenkolinpuolikkaat uunivuokaan leikkuupinta ylöspäin.
2. Pese sitruuna lämpimällä vedellä. Leikkaa sitruuna lohkoiksi, purista lohkoista mehua fenkoleille. Jätä puristetut lohkot vuokaan. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet, lisää fenkolien päälle. Valuta fenkoleille oliiviöljyä. Valuta päälle hunajaa.
3. Leikkaa chorizo kuutioiksi ja lisää fenkolien päälle. Kypsennä fenkoleita 225-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes fenkolit ovat kauniin ruskeita ja hieman pehmenneet. Ripottele päälle sormisuolaa. Viimeistele halutessasi fenkolit ranskankermalla tai smetanalla ja tuoreilla yrteillä.
4. Tarjoile sellaisenaan hyvän leivän kanssa tai esimerkiksi kalaruoan lisukkeena.
Uunifenkolit voi nauttia alkuruoaksi hyvän leivän kanssa tai ne voi viipaloida feta- tai vuohenjuustosalaatin joukkoon. Rasvaisen chorizon suolaisuus sekä loraus hunajaa sopivat erinomaisesti fenkolin makupariksi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2