Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen

Ihana mansikkasalsa

Savustettu lohi tai grillilohi nyytissä saa ytyä chilillä terästetystä, pikaisesti valmistuvasta mansikkasalsasta.

Lohi <3 man­sik­ka­sal­sa

10 min . help­po . noin 26 e

4 an­nos­ta

600 g pais­tet­tua, gril­lat­tua tai läm­min­sa­vus­tet­tua loh­ta

Man­sik­ka­sal­sa:

400 g man­si­koi­ta

1 ke­sä­pu­na­si­pu­li var­si­neen

1 chi­li­pal­ko

1 avo­ka­do

1 dl hie­non­net­tua, tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 tl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

1 rkl olii­vi­öl­jyä

suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Per­kaa ja kuu­ti­oi man­si­kat.

2. Hie­non­na ke­vät­si­pu­li var­si­neen, kuu­ti­oi chili. Kuo­ri ja kuu­ti­oi avo­ka­do.

3. Lai­ta ai­nek­set kul­hoon ja se­koi­ta jouk­koon hie­non­net­tu ko­ri­an­te­ri, raas­tet­tu sit­ruu­nan­kuo­ri, sit­ruu­na­me­hu ja maus­teet. Tar­joa ka­lan kans­sa.