Ratatouille valmistuu pizzauunissa näppärästi valurautaisessa pannussa. Varmista, ettei pannussa ole syttyviä puuosia. Munakoisot paistetaan uunissa ennen muiden ainesten lisäämistä, jolloin niiden rakenteesta tulee lihaisan napakka.
Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Pizzauunista muutakin kuin pizzaa
Ratatouille
35 min . helppo . 7 e
4 annosta
1 munakoiso
1 tl suolaa
1 dl oliiviöljyä
4 tomaattia
2 suippopaprikaa
2 valkosipulinkynttä
½ luomusitruuna
1 dl hienonnettuja yrttejä, esimerkiksi oreganoa, persiljaa ja rosmariinia
(sormisuolaa)
1. Pese munakoiso ja leikkaa pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon suola. Jätä 10 minuutiksi leikkuulaudalle. Taputtele munakoisokuutiot kuiviksi talouspaperilla. Levitä munakoisokuutiot valurautapannulle tai alumiinifoliovuokaan. Sekoita joukkoon puolet öljystä.
2. Pese tomaatit, poista kannat ja leikkaa lohkoiksi. Halkaise suippopaprikat, poista siemenkodat ja kanta, leikkaa paloiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pese sitruuna, raasta siitä kuori ja purista mehu.
3. Kuumenna pizzauuni 250-asteiseksi. Nosta munakoisot kypsennysastiassa uuniin. Kypsennä 10 minuuttia. Lisää vuokaan tomaatit, paprikat, valkosipulit, sitruunan mehu ja raastettu kuori, yrtit ja loput öljystä. Sekoita. Jatka kypsentämistä vielä 10–15 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmenneet paistokseen.
4. Tarjoile ratatouille grilliruoan lisukkeena tai sellaisenaan hyvän leivän kanssa.
Näin kypsennät pizzauunissa
Pizzauuni sopii parhaiten melko nopeasti kypsyvien ruokien valmistamiseen. Pidä lämpötila mahdollisimman tasaisena kypsennyksen ajan. Kaasulla toimivien pizzauunien lämpötilan säätäminen on helpompaa kuin puulla lämmitettävien uunien. Paistolämpötila on sama kuin tavallisessa uunissa kypsennettäessä. Pizzat paistuvat mahdollisimman kuumassa, 400–500-asteisessa uunissa.
Infrapunalämpömittari mittaa uunin lämpötilan turvallisesti ja varmasti. Edullisimmat löytyvät rakennus-tarvikemyymälöistä, ja ne toimivat yhtä tehokkaasti kuin pizzauunivalmistajien omat lämpömittarit.
Pizza paistuu suoraan uunin paistokivellä. Jos valmistat ruokia, joista irtoaa paljon rasvaa tai nestettä, käytä valurautaisia pannuja tai alumiinifoliovuokia.
Pyöräytä kypsyvää ruokaa tai pizzaa uunissa pari kertaa kypsentämisen aikana, jotta ruoka kypsyy tasaisesti.
Satsaa hyvään pizzalapioon ja pitkävartisiin, kuumuutta kestäviin nahkaisiin patakintaisiin. Silikonivälineet eivät kestä kuin 250 asteen lämpötiloja.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2