Kanavartaat paistuvat pizzauunissa pinnalta ihanan rapeiksi jääden sisältä meheviksi. Palavasta puusta varras saa upean savuisen maun. Reippaasti mustapippurilla, sitruunalla, oreganolla ja valkosipulilla maustettu jogurttimarinadi mureuttaa broileria, joten anna broilerien maustua marinadissa vähintään neljä tuntia.
Suvi Rüster kuvat Martti Järvi
Kokkaa koko ateria pizzauunissa
Kreikkalaiset kanasaslikit
30 min + lihan marinoituminen 4 t . helppo . 12 e
4 annosta
600 g broilerin paistileikkeitä
Marinadi:
1 dl turkkilaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi
3 rkl hienonnettua tuoretta oreganoa
1 sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu
3 rkl öljyä
2 rkl hunajaa
2 tl murskattua mustapippuria
¾ tl suolaa
1. Leikkaa paistileikkeet 4–6 osaan.
2. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Lisää broileripalat. Anna marinoitua kylmässä 4 tuntia.
3. Ota broilerit puolta tuntia ennen kypsennystä huoneenlämpöön. Pujota broileripalat metallisiin varrastikkuihin.
4. Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Aseta vartaat laakeaan, pizzauuniin mahtuvaan foliovuokaan vieri viereen. Kypsennä 10–12 minuuttia.
5. Ripottele vartaille sormisuolaa.
Kanavartaat paistuvat pizzauunissa pinnalta ihanan rapeiksi jääden sisältä meheviksi. Palavasta puusta varras saa upean savuisen maun. Reippaasti mustapippurilla, sitruunalla, oreganolla ja valkosipulilla maustettu jogurttimarinadi mureuttaa broileria, joten anna broilerien maustua marinadissa vähintään neljä tuntia.
Näin kypsennät pizzauunissa
Pizzauuni sopii parhaiten melko nopeasti kypsyvien ruokien valmistamiseen. Pidä lämpötila mahdollisimman tasaisena kypsennyksen ajan. Kaasulla toimivien pizzauunien lämpötilan säätäminen on helpompaa kuin puulla lämmitettävien uunien. Paistolämpötila on sama kuin tavallisessa uunissa kypsennettäessä. Pizzat paistuvat mahdollisimman kuumassa, 400–500-asteisessa uunissa.
Infrapunalämpömittari mittaa uunin lämpötilan turvallisesti ja varmasti. Edullisimmat löytyvät rakennus-tarvikemyymälöistä, ja ne toimivat yhtä tehokkaasti kuin pizzauunivalmistajien omat lämpömittarit.
Pizza paistuu suoraan uunin paistokivellä. Jos valmistat ruokia, joista irtoaa paljon rasvaa tai nestettä, käytä valurautaisia pannuja tai alumiinifoliovuokia.
Pyöräytä kypsyvää ruokaa tai pizzaa uunissa pari kertaa kypsentämisen aikana, jotta ruoka kypsyy tasaisesti.
Satsaa hyvään pizzalapioon ja pitkävartisiin, kuumuutta kestäviin nahkaisiin patakintaisiin. Silikonivälineet eivät kestä kuin 250 asteen lämpötiloja.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2