Ranskalainen pomelobroileri saa hedelmäisyyttä ja keväistä raikkautta pulleasta pomelosta.
Sanna Kekäläinen
Ranskalainen pomelobroileri
20 min . helppo . noin 16,50 e
4 annosta
1 pomelo
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 iso kananmuna
4 broilerin rintafilettä tai minuuttipihviä
suolaa, mustapippuria myllystä
4 rkl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
1 dl kana- tai kasvislientä
2 rkl voita
4 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1. Leikkaa pomelo kalvottomiksi lohkoiksi.
2. Mittaa jauhot syvälle lautaselle. Vatkaa munan rakenne rikki toisella syvällä lautasella.
3. Jos käytät rintafileitä, nuiji ne ohuemmiksi. Taputtele talouspaperilla kuiviksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele fileet ensin jauhoissa ja kasta sitten kananmunaan.
4. Paista pannulla öljyssä kypsiksi. Nosta hetkeksi sivuun ja peitä foliolla.
5. Kaada viini pannulle. Kiehauta ja anna porista muutama minuutti. Vähennä lämpö melkein minimiin. Lisää voi ja lämmitä, kunnes voi sulaa. Lisää broilerit ja pomelo pannulle. Viimeistele lehtipersiljalla. Tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin ja parsakaalin kanssa.
Vinkki!
Näin kuorit pomelon: Leikkaa hedelmän ”hattu” irti. Tee kylkiin viillot samaan tapaan kuin kuorisit appelsiinia. Ota pomelosta kiinni kahdella kädellä. Murra hedelmä kahtia. Irrota lohkot kuoresta. Kuori lohkot kalvottomiksi paloiksi.
Ranskalainen pomelobroileri saa hedelmäisyyttä ja keväistä raikkautta pulleasta pomelosta.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2